Aquest edifici el va fer construir el Dr. Francesc Estapé Pañella el 1943. És un dels edificis més representatius de l’arquitectura noucentista dels anys quaranta.
La Casa Estapé es troba ubicada al carrer que uneix el casc històric de Cubelles amb la seva part nova i l'estació de FFCC, en una cantonada. Per aquest motiu presenta façana a dos carrers (C. Narcís Bardají i C. de l'Estació).
Monument a Josep Andreu i Lasserre "Charlie Rivel"
Escultura de Guillermo Marín dedicada a Josep Andreu i Lasserre "Charlie Rivel" inaugurada durant la Festa Major de 1980. Hi apareix la frase de Charlie Rivel : “I si pogués, tornaria a néixer a Cubelles”.
Escultura de Pedro Llorente Benítez dedicada a Pau Casals que data de l'any 1977. Cubelles es va sumar als actes d’homenatge del primer centenari del naixement de Pau Casals.
Búnquer existent a la desembocadura, planificat per a contenir dues metralladores. Aquesta obra defensiva estratègica, se situa a la platja de la Mota de Sant Pere i presenta un cos central flanquejat per dos nius de metralladora. Construït amb formigó armat, la seva forma el dota d’un gran potencial estratègic per radi d’acció molt ampli, ja que podia controlar tot el sector on estava instal·lat. Malauradament, avui es troba parcialment enfonsat cosa que fa impossible la visita al seu...
Espai natural de la desembocadura del riu Foix
La recuperació dels espais humits de la desembocadura del riu Foix ha convertit aquesta zona en una de les de major atractiu del municipi. El riu Foix –que des de la construcció del pantà del Foix està sec la major part de l’any- és un altre dels elements emblemàtics de la població.
El fortí de la Mota de Sant Pere correspon a l’emplaçament d’un punt de recolzament a Cubelles situat molt a prop de l’antiga caserna dels carrabiners. Fou construït a causa de la Guerra Civil (1936-1939), aproximadament al 1937.
El fortí s’assenta sobre restes d’època ibèrica i de l’edat mitjana, quan s’hi establí el Priorat de Sant Pere. Als anys 60 dels segle XX sobre el fortí s’hi construí un xalet particular. Actualment és de propietat municipal i s’hi poden concertar visites. Aquest punt forma part de la Ruta de Defensa de la Costa senyalitzat pel Memorial Democràtic.
La primera notícia de l’hostal és del 1537. Formava part de les dependències del Castell de Cubelles i va funcionar com a hostal fins a principis del s. XIX. Al 1883 va néixer del Dr. Estapé, fill predilecte de la Vila. Actualment és de propietat particular.
L’any 1882, l’americano Joan Pedro i Roig va cedir els safareigs, de forma gratuïta i perpètua, perquè els veïns de Cubelles en poguessin fer ús. En aquells moments, l’aigua era un bé escàs i els habitants s’abastien d’una cisterna, dels pous i de la riera, que baixava minsa la major part de l’any. Per aquest motiu, el Sr. Pedro també va construir dues fonts públiques i va donar al municipi nou plomes d’aigua (uns 13.113 litres diaris segons l’escriptura de donació), una...
Can Travé és un edifici construït a partir d’unes cases que ja existien, i reformat al segle XVIII, XIX i la última reforma feta al S.XX per Frederic Travé. Aquest hi va instal·lar una biblioteca especialitzada en mitologia clàssica, un gabinet de ciències naturals i un jardí botànic.
La mare de Josep Andreu Laserre, conegut com a Charlie Rivel, va donar llum el 23 d’abril de 1896 a les golfes de la casa. Al 1994 s’hi va instal·lar una placa commemorativa.
Casa natal de Joan Pedro i Roig
L’americano Joan Pedro i Roig va esdevenir fill il·lustre de Cubelles pels molts beneficis que va donar al poble. Donà al poble 9 plomes d’aigua amb les seves instal·lacions, dues fonts públiques i els safareigs municipals; pagà la instal·lació de 32 llums de petroli per carrers i places de Cubelles; i millorà l’edifici de la parròquia, amb un nou rosetó i finestres a les façanes laterals, un mosaic, restaurà la trona i pagà un monument per Setmana Santa. Per tot això, l’Ajuntament...
El castell de Cubelles és documentat l'any 1041. Fou construït sobre les restes d’una antiga vil·la romana. Des del segle XI s’hi van fer diverses reformes, la principal de les quals fou feta entre 1674 i 1676. Aquesta reforma va remodelar molt a fons la fortificació originària, ampliant-la i convertint-la en un palauet civil de planta rectangular i tres pisos.
La Casa consistorial ja existia el 1655. Al 1792 es va bastir un nou edifici a l’actual emplaçament. L’actual edifici és de 1959 amb una ampliació de 1982 que es va fer seguint l’estil de la primera construcció i acull serveis municipals de l'Ajuntament de Cubelles.
Ermita de Sant Antoni de Pàdua
L’ermita de Sant Antoni de Pàdua data de 1694 i és una capella construïda per Marià Gassó, exemple d’arquitectura popular i concepció humil, allunyat de les manifestacions artístiques de l’època de la seva construcció.
L'Església Santa Maria data del 1737 i el campanar data del 1765. L’edifici probablement ja existia al s.XIII, tot i que no se’n conserva cap vestigi. L’església és de planta rectangular amb tres naus dividides en trams marcats pels contraforts exteriors. La façana imita un encoixinat de pedra. Joan Pedro i Roig va fer instal·lar els vitralls i el rosetó, així com una bona part del paviment
Exposició Charlie Rivel i Oficina de Turisme
Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel. Col·lecció personal de Josep Andreu i Lasserre, Charlie Rivel (1896-1983), el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu cèlebre udol, i només li calien una guitarra, una cadira i el seu talent.
Font del Lleó i font amb abeurador
L’americano Joan Pedro i Roig, fill predilecte de la Vila, va portar l’aigua potable a Cubelles el 1880 i construí les dues fonts públiques que hi ha ubicades al carrer Major i al carrer Sant Antoni. Va donar l’aigua, les fonts i els safareigs als vilatans el 1882.
Jaume Llucià Balmes i Urpià (Vic, Osona, 28 d'agost de 1810 - Vic, Osona, 9 de juliol de 1848) fou un filòsof, teòleg i clergue catòlic català. Durant el segle xix i una part del XX Jaume Balmes fou un dels filòsofs més llegits del pensament catòlic a Catalunya, Espanya i Europa.
La seva obra més coneguda és El criterio.
Font: Vikipedia
L’entitat El Círcol Cubellenc fou fundada el 1890 per oferir activitats d’esbarjo als seus associats i es va identificar políticament amb el republicanisme federal. Trobem documentat el cafè de la societat o Cafè Armengol el 1890 i era major que l’edifici que avui encara resta.
El Monument a l'11 de Setembre data de l'any 2002 i és una escultura d’Anselm Cabús i Torra titulada “El geni i la força bruta”. El sentiment del poble català no es pot oprimir, com durant l’11 de setembre de 1714, on la força no va poder acabar amb el geni i l’esperit català.
Rellotge de Sol de Cal Capdet que data de 1857.
Societat Recreativa i Cultural l'Aliança
Fundada per l’indiano Pere Escardó Pedro l’any 1914, des d’abans de la Guerra Civil a la Societat Recreativa i Cultural l'Aliança s’hi desenvoluparen activitats de teatre, caramelles, cinema i futbol. Al 1918 es va constituir una cooperativa de consum. Durant la Guerra Civil l’edifici fou confiscat i se’n va fer càrrec la CNT, tot i que s’hi va continuar fent activitat de cinema.
La família Oliver havia alçat, temps enrere, una creu de terme a l’extrem de la seva era. Durant la guerra civil fou destruïda, i al 1939 el Sr. Fabré Oliver proposa que se’n faci una de nova, que seria un homenatge als “Caídos por Dios y por España”. Al 1940 s’elabora la base, però la creu és traslladada des del cementiri.
La Fita és la pedra de terme de Cubelles delimita el municipi de Cubelles amb el de Vilanova. Considerat com a part de la memòria històrica, fou inclosa dins la ruta del modernisme al 2004.