L’Ajuntament i COHABITAC signen el conveni per construir habitatges de lloguer social

26 d'abril de 2022


El departament d’Habitatge confia en què els tràmits amb Generalitat i Estat permetin posar la primera pedra dins d’aquest exerciciL’Ajuntament de Cubelles i la coordinadora de fundacions d’habitatge social COHABITAC van formalitzar el passat 22 d’abril el conveni aprovat en el ple extraordinari del passat febrer. L’Alcaldessa, Rosa Fonoll, i el president de la coordinadora, Pere Esteve, van signar l’acord pel qual s’ha d’executar la construcció de pisos de lloguer social en el terreny destinat al' habitatge dotacional ubicat a l’avinguda Onze de Setembre, entre avinguda del Prat i el carrer de Rovira i Virgili. Aquest és un dels projectes prioritaris del Govern municipal per tal d’ajudar a corregir la problemàtica de l'accés a la vivenda de lloguer.

 

Alexandra Corvillo, regidora de Benestar social, de la que depèn el departament d’Habitatge i que també va assistir a la signatura, va destacar la importància de l’acord, amb “la voluntat que es pugui posar la primera pedra dins d’aquest 2022, tot i que ara depenem de la Generalitat i l’estat espanyol”. La regidora va recordar que en una primera fase “s’executen dos edificis de 28 pisos cadascun, per a un total de 56 habitatges per a joves i gent gran” amb el compromís que “si tot funciona bé i hi ha demanda, puguem fer una segona fase similar”. Tot i que el nombre d’habitatges i la seva dimensió (2-3 habitacions) encara s’està acabant d’estudiar, Corvillo conclou que “és un dia històric perquè els nostres vilatans disposin de vivenda social per pal·liar els problemes d’accés a l’habitatge”.

 

Per la seva banda, Pere Esteve va anunciar les dues fundacions que participaran en la promoció cubellenca. Per una banda, la Fundació Salas serà l’encarregada de la construcció dels pisos, mentre que Nou Lloc s’encarregarà de la gestió al llarg dels 30 anys de vida del procés. “Les fundacions som les úniques que garantim que el dret sobre el terreny municipal no es perdi i revertim al cap de 30 anys a l’Ajuntament l’edifici en perfecte estat de manteniment”, va explicar el president de COHABITAC. També va afegir que, a més, després de l’amortització dels crèdits “estem en disposició de generar ingressos que es poden repercutir en la construcció de més habitatge o en la reducció del cost del lloguer”.

 

Qui es va mostrar molt “emocionada” va ser l’Alcaldessa de Cubelles. Fonoll va recordar que "hem hagut de començar de zero i, en poc més de dos anys, hem aconseguit convertir en realitat una necessitat de la que es venia parlant des de fa més de 12 anys, però sense que s'hagués fet cap procdiment concret". El Govern municipal ha treballat des del 2019 en nombroses reunions amb la Generalitat per tant d'aconseguir arribar a formalitzar aquest conveni i disposar, fins i tot, de les fundacions que construiran i gestionaran els immobles de lloguer.  

 

L’Ajuntament treballa ara en els propers passos administratius mentre que COHABITAC formalitza les subvencions amb la Generalitat i l’estat espanyol, per tal de poder iniciar les obres. Per tant, de moment encara no s’ha determinat els requisits perquè la ciutadania pugui optar a un d’aquests primers 56 pisos de lloguer social, les quals s’anunciaran degudament.


  • Signatura conveni Cohabitac
  • Signatura conveni Cohabitac
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023