El Node Garraf elabora un cens de professionals de les arts escèniques

5 de març de 2021


El projecte 'Garraf Actua' pretén ser aparador i donar visibilitat als treballadors d’aquest àmbit cultural, sumant-se al programa 'Garraf Sona, terra de festivals'L’agència comarcal de desenvolupament econòmic NODE Garraf ha activat Garraf Actua, una iniciativa de suport a professionals i empreses que són actors, promotors o proveïdors de les arts escèniques com són els serveis recreatius i culturals, els Festivals, serveis de neteja, protecció i tècnics de suport d'esdeveniments, un dels sectors especialment afectat per les restriccions de la pandèmia.

 

L’acte primer és l’elaboració d’un índex dels professionals i les empreses residents a la nostra comarca que tenen dedicació preferent a les arts escèniques. Aquest cens s’actualitzarà de manera continuada i es posarà a l’abast de totes les institucions, entitats i agents promotors d’esdeveniments. Un altre dels propòsits és propiciar la interrelació entre tots aquests professionals per tal de provocar la cooperació i afavorir les sinergies en nous projectes i compartir contactes. Garraf Actua, a més, es proposa com un aparador dels creatius i professionals de l’escenari de la comarca per promocionar-los i donar-los visibilitat. Entre les accions que s’apunten, per exemple, es parla d’un festival de km0 o, senzillament, un Festival Zero, que durant tota una setmana es programi a diferents municipis del Garraf, tot omplint una diversitat d’espais singulars de la comarca.

 

Aquest projecte troba complementarietats en el programa Garraf Sona, terra de festivals que aplega la pràctica majoria de festivals de la comarca, com el de novel·la negra Cubelles Noir; i en el NODE Film Clúster, que promou l’activitat de rodatges en els nostres escenaris i platós a cel obert. Tots aquests programes estan conduïts per NODE Garraf i reben el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Cens cultural local

La regidoria de Cultura ja va engegar el mes de novembre passat el primer cens cultral de la vila, una iniciativa promoguda per l'activista local, Pep Callau, que té com a objectiu confegir un directori de projectes i artistes del sector en una única plataforma i que esdevingui un mapa de tots els agents culturals actius al municipi, a banda de convertir-se en una llavor d’iniciatives de col·laboració entre tot el potent teixit cultural de Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023