Finalitzen les obres al centre de dones Violeta

26 de novembre de 2014


El Vicepresident de la Diputació de Barcelona va visitar l’espai, que ara s’haurà d’equipar abans d’obrir portesEl centre d’informació i assessorament per a dones Violeta ja té enllestides les obres que han transformat la planta baixa de la coneguda com casa Zafra en un nou equipament municipal dedicat a les dones i entitats feministes del municipi des d’on es podran atendre les necessitats d’aquest col·lectiu a més d’organitzar nombroses activitats. El nom del nou espai de relació entre les dones i entitats del municipi va ser escollit en el darrer Consell de les Dones, celebrat a finals de setembre.

 

L’actuació, valorada en uns 125.000 euros i que ha estat finançada íntegrament per la Diputació de Barcelona, ha consistit en habilitar els 190 m2 de magatzem i pati exterior de la planta inferior de l’immoble en un equipament públic que s’ha dividit en vuit espais. En primer lloc un hall de benvinguda a peu de carrer i que dóna pas al despatx destinat a les entitats municipals de dones i a un passadís distribuïdor a la resta d’espais. Una sala d’atenció a la dona, l’arxiu i una sala polivalent per fer-hi tallers però que també estarà equipada per poder fer funcions de menjador es completa amb l’espai més gran de l’equipament, una sala de formació que serà equipada amb ordinadors, projector i cadires amb un aforament superior a les 70 persones. El mobiliari que s’adquirirà és plegable i permetrà que s’apili per deixar la sala buida per a la realització d’altres tipus d’activitats que requereixin espai lliure de taules i cadires. Finalment, la part posterior de la planta acollirà un espai exterior amb zona enjardinada i un llarg banc per seure.

 

Un cop finalitzada l’actuació i entregada l’obra a l’Ajuntament de Cubelles, tan sols queda completar l’espai amb l’adquisició del mobiliari i la resta d’equipament com ara ordinadors, projector... i altre material que ha de servir per desenvolupar les activitats que aculli el centre Violeta. La Diputació de Barcelona també ha subvencionat el 100% de l’import corresponent al mobiliari i equipament del centre, motiu pel qual a principis de setmana el Vicepresident de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, va interessar-se per l’estat de l’actuació i va visitar l’espai Violeta acompanyat per l’Alcaldessa i regidoria de Polítiques d’Igualtat, Mònica Miquel, i la 3a Tinent d’Alcaldia, Noemí Cuadra.

 

Ferran Civil s’ha mostrat molt satisfet de l’aspecte i funcionalitat d’un equipament del qual n’hi ha pocs exemplars similars a Catalunya destacant “la gran empenta de les dones de Cubelles i les seves entitats de dones”. Mònica Miquel i Noemí Cuadra van agrair l’aportació econòmica de la Diputació de Barcelona “sense la qual no s’hagués pogut tirar endavant un projecte d’aquestes característiques”.

 

Actualment l’adquisició del mobiliari i resta de l’equipament del centre es troba en fase de licitació per un valor aproximat de 48.000 euros i es preveu que abans d’acabar l’any comencin els treballs de muntatge i col·locació de manera que s’obrin les portes a la ciutadania en el transcurs del primer trimestre de l’any 2015.

 

En el Ple municipal celebrat el passat 18 de novembre es va aprovar el pla d’usos que ha de regir el centre Violeta, mentre que paral·lelament el Consell de les Dones treballa en la redacció del reglament d’ús intern, que es preveu aprovar en la propera junta.


  • Casa Violeta Ferran Civil
  • Casa de les dones 034
  • Casa de les dones 024
  • Casa de les dones 019
  • Casa de les dones 008

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023