El Node Garraf impulsa un projecte agroecològic
9 d'agost de 2012
Pretén reactivar el sector agrari i generar ocupació i riquesa en el territori
Des de Node Garraf, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Garraf, s’aposta per la realització d’un projecte que pretén reactivar l’activitat agrària com a sector estratègic a partir de la producció ecològica,i la generació d’ocupació i de riquesa en el territori.
Eixos estratègics
*La reactivació de l’activitat agrària a la comarca com a sector estratègic a partir de la producció ecològica, a fi de facilitar la definició de polítiques estratègiques de producció, distribució i consum d’aliments que garanteixi el dret a l’alimentació sana, sostenible i assequible a la nostra població.
*La generació d’ocupació i de riquesa al territori, apostant per un model de producció, comercialització, distribució i consum d’aliments agroecològics de proximitat basat en:
El respecte a la cultura, al ritme de la terra i a les característiques del territori.
El compromís i la responsabilitat amb les futures generacions.
La petita i mitjana producció agroecològica professionalitzada i arrelada al territori.
La generació d’ocupació basada en el model econòmic cooperatiu: ètic i responsable social i mediambientalment.
Objectius del projecte
*Creació d'un registre de terrenys útils pel cultiu ecològic
Base de dades actualitzada de la superfície agrària útil disponible.
*Capacitació de nous productors agroecològics
Aconseguir 15 nous productors especialitzats en producció ecològica.
*Generació de nous projectes empresarials i d'autoocupació
Generar 6 nous projectes empresarials.
Aquests objectius formen part de la Fase 1 d’un projecte global de cinc fases.
Acció 1:
CREACIÓ D'UN REGISTRE DE TERRENYS ÚTILS PER L'EXPLOTACIÓ AGROECOLÒGICA
Per a la realització d’aquesta acció s’utilitzaran tècniques i eines d’investigació documentals, estadístiques i de treball de camp, tant quantitatives com qualitatives (qüestionaris, entrevistes personals, fonts estadístiques i estudis previs, visites in situ als terrenys,...) a fi de poder obtenir una visió real de les possibilitats i les potencialitats tant dels terrenys com del territori. I la seva viabilitat per a l’explotació per l’agricultura ecològica.
Acció 2:
FORMACIÓ DE NOUS PRODUCTORS
Per a la part tècnica de la formació, la metodologia emprada és la d’aprendre fent, partint de les bases i dels conceptes i coneixements teòrics i portant-los a la pràctica real del camp. A fi de garantir la plena capacitació tant de coneixements com d’habilitats tècniques i pràctiques.
La part de capacitació personal es durà a terme seguint les bases metodològiques de Coaching, tant a nivell individual com a nivell grupal.
Acció 3:
ASSESSORAMENT I ACOMPANYAMENT A LA GENERACIÓ DE NOUS PROJECTES EMPRESARIALS
En aquesta acció s’acompanyarà a les persones participants, en el procés d’elaboració del seu propi pla d’empresa, tant a nivell d’explotació agrària com a nivell de intercooperació.
No es tracta, doncs, únicament de fer el pla d’empresa individual, per a cadascun dels productors i de les seves explotacions, sinó amb visió de creixement i consolidació del projecte col·lectiu a partir del model cooperatiu.
Per a més informació
SOLC – Pg. Narcís Bardají, 12
93 895 11 82
Presentació del projecte
Formulari d’inscripció