Cubelles se suma al projecte europeu Un banc per Europa

18 de setembre de 2023


La iniciativa pretén apropar les polítiques europees a la ciutadania i simbolitza el compromís del municipi amb els valors comunitarisA partir del proper 22 de setembre, un dels bancs de la plaça de la Vila lluirà amb els colors de la bandera europea. La iniciativa, impulsada per la regidoria d’Integració Europea i Next Generation, i promoguda per la Joventut Europea Federalista (JEF) de Catalunya, té com a objectiu principal apropar les institucions i les polítiques europees a la ciutadania. Segons Pau Rodríguez, regidor d’Integració Europea i Next Generation, “pintem un banc com a símbol, de la voluntat d’acostar Cubelles a la Unió Europea, i de fer-ho a través d’un element de mobiliari urbà que és, alhora, un espai de trobada, de reunió social i de comunitat, independentment del sexe, l’edat o la religió”. Rodríguez ha explicat també que “la Unió Europea representa una oportunitat de desenvolupament per als territoris i, concretament per al nostre municipi, pel que estretir vincles repercutirà positivament en tota la ciutadania. En aquest sentit, des de la regidoria treballem, per exemple, per posar en marxa programes d'intercanvi i voluntariat europeu per als joves o en els fons Next Generation, que ens han de permetre optar a grans inversions per al municipi”.

 

La regidoria ha concebut la participació en el projecte Un banc per Europa d’una forma cooperativa i participativa, motiu pel qual s’ha ha fet una crida ciutadana a participar en l’acte de pintada del banc, que tindrà lloc aquest divendres, 22 de setembre, a les 10h a la plaça de la Vila. “Volem que sigui un acte festiu i participatiu, i que s’hi sumin totes les persones que ho vulguin”. La trobada comptarà amb música i esmorzar per als participants.

 

Dissabte, 23, a partir de les 12, es durà a terme, a la mateixa plaça de la Vila, un acte al que assistiran representants de la JEC i de l’Ajuntament i en què es profunditzarà en les oportunitats que significa Europa per als municipis.

 

Cubelles és el primer municipi de l’estat espanyol en sumar-se a aquesta iniciativa, a la que han participat ja una cinquantena de municipis europeus. Com a municipi participant en el projecte, Cubelles rebrà el distintiu de “Ciutat Europea” pel seu compromís amb els valors europeus, un segell que permet entrar a formar part d’una xarxa transnacional de municipis i compartir experiències amb altres ciutats europees.

 

La Joventut Europea Federalista (JEF) és una organització europeista juvenil que compta amb el suport de la Comissió Europea i que té presència en més de 33 països del continent.

 

Integració Europea a Cubelles

El projecte Un banc per Europa és una de les iniciatives promogudes per la regidoria d’Integració Europea i Next Generation. Demà dimarts, membres de la regidoria es reuniran amb representants de la Comissió Europea a Barcelona per explorar les diverses oportunitats econòmiques, culturals i socials que ofereix la Unió al municipi.

 


  • banc per europa.png
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023