Guanyem, capital Montoro

26 de març de 2018Maquiavel ja establia que, quan les coses et van maldades, no hi ha res com desviar l’atenció. A Guanyem, és públic i notori que la seva cohesió interna no rutlla i ha decidit, per tant, iniciar una campanya difamatòria contra el govern municipal.

 

La formació de Daniel Pérez assegura que l’Ajuntament va mentir quan va dir que no apujaria els impostos el 2018. Bé, ho sap tothom i és profecia, però ho repetirem una altra vegada: el govern de Cubelles NO apujarà els tributs que són d’exclusiva competència municipal. I els pressupostos presentats per a aquest exercici així ho demostren.

 

Diuen que al llarg del 2017 vam demanar al ministeri d’Hisenda que apliqués una actualització cadastral que, ara, es veurà reflectida al rebut de l’IBI. Ho poden repetir mil vegades però, per molt que s’esforcin, no ho convertiran en veritat.

 

Arran d’un canvi legislatiu que havia d’entrar en vigor el 2016, i seguint els consells de la Direcció General de Cadastre, el Govern va decidir en data de 31 de juliol de 2015 aplicar als valors cadastrals de l’IBI el coeficient que establia la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat “per a l’any 2016 i successius”. La mesura, doncs, era àmpliament coneguda per tots els regidors i regidores i, de fet, se’n va parlar abastament durant l’any 2016.

 

La decisió d’actualitzar cada any els valors cadastrals es va produir fa més de dos anys i mig i es va aplicar també als exercicis 2016 i 2017, sense que Guanyem hi posés cap objecció.

 

Proposen municipalitzar serveis, però estan en contra d’incrementar els ingressos públics, ja que el romanent, que ara no podem reinvertir per gràcia i obra de Montoro, tampoc és infinit i Guanyem proposa mesures estructurals que haurien de ser sostenibles en el temps. Per tant, seguint la lògica econòmica del PP (amb qui signa manifestos conjunts a Cubelles), només queda tirar de deute, fer la bola més grossa i deixar que siguin les generacions futures les que paguin la factura, amb un sucós interès.

 

L’IBI a Cubelles està molt per sota de la mitjana de Catalunya i del Garraf  (quasi un 30% per sota del segon municipi de la comarca que té el rebut mitjà més baix, segons dades 2016), mentre que la base impositiva no arriba a la meitat de la del país i la comarca.

 

Guanyem, es diuen republicans, però no voten a favor de la república tricolor; es diuen demòcrates, però es neguen a llegir el manifest de denúncia per la repressió de l’1 d’octubre, i es diuen d’esquerres, però abracen les polítiques neoliberals del PP. Tenim problemes, oi?, doncs en política, no tot s'hi val.                   

 


Grup municipal
  • Logo UC11-RCat
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023