Arrenquen els actes commemoratius del 25N contra la violència de gènere

22 de novembre de 2022


L’homenatge a les víctimes i tallers de prevenció per a dones i homes, centre el programa que s’allargarà fins al 30 de novembre



La regidoria de Polítiques d’Igualtat ja ho té tot a punt per commemorar el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Enguany s’ha programat un seguit d’activitats que començaran el pròxim 23 de novembre, amb la inauguració de l’exposició ‘Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual’, a càrrec d’Anna Celma de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, i clouran el 30 de novembre amb el taller de cossos, una activitat coordinada amb les regidories de Joventut i Salut.

 

L’acte central tindrà lloc divendres 25 de novembre a les 19.00 h. al Centre Social Joan Roig i Piera. L’Alcaldessa, Rosa Fonoll, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Pilar Juste, seran les encarregades de llegir el manifest institucional del 25N que precedirà l’homenatge simbòlic a les més de 1.000 dones assassinades des que es registren els feminicidis, amb especial atenció a les que ho han estat en el darrer any. Tota la vetllada estarà amenitzada per un duet de corda.

 

Gràcies al treball transversal entre les regidories d’Igualtat, Salut i Joventut, les activitats d’aquesta setmana, que podeu consultar a cubelles.cat/25N, estan molt centrades en la prevenció. Així, s’ha programat una sèrie de tallers adreçats tant a dones com a homes, com el que tindrà lloc al grup de 3r d’ESO de l’Institut Cubelles sobre ‘De-construcció de la masculinitat hegemònica’, a càrrec del projecte Ulleres per Esquerrans.

 

El Centre Violeta (C. Nostra Sra. de la Mercè, 7) acollirà dos tallers impartits per l’associació sense ànim de lucre Mousiké, titulats ‘XX violència de gènere a les xarxes socials’ (24 de novembre; de 18.00 a 19.30 h.) i el ‘taller cossos’ (30 de novembre; de 18.00 a 19.30), aquest últim amb motiu del Dia de la lluita contra els trastorns de la conducta alimentària (TCA).

 

En col·laboració amb els municipis de Canyelles i Olivella, i sota la coordinació del Consell Comarcal, dissabte 26 de novembre (10.00 a 13.30 h.) tindrà lloc el taller ‘Autodefensa digital feminista’, a la Masia d’en Cabanyes. I a la tarda, a la Sala Sòciocultural de Cubelles (c. Nou, 62) es recupera una activitat que sempre ha tingut una gran acceptació, el taller ‘Autoprotecció i defensa personal per a dones’, que impartirà Maria Carmen Vila (10.00 a 20.00 h.).

 

La regidoria que encapçala Pilar Juste ha explicat que “enguany la campanya del 25N se centra en les violències sexuals envers les dones, però cal recordar que hi ha molts tipus de violències i per això hem de renovar el compromís que tenim els ens públics per erradicar qualsevol mena de violència vers les dones”.


  • Cartell 25N 2022

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023