VI Festa Pirata

Del 19 de juliol de 2019 al 21 de juliol de 2019 

 

La FESTA PIRATA DE CUBELLES arriba a la seva sisena edició. Es celebrarà del 19 al 21 de juliol i aplegarà prop d'un centenar de parades, al Passeig Marítim (entre el carrer de les Roses a l'Av. Mediterrani).

 

Seguint la pauta de la regidoria de turisme, comerç i fires es pretén conjugar esdeveniments i actes en favor de la promoció del comerç local - especialment de la restauració- amb la recuperació històrica del nostres municipi, amb la inestimable aportació del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell. Rememoren fets històrics pocs coneguts de la història de Cubelles, com va ser l'atac dels pirates musulmans el 3 d’agost de 1585 que va tenir com a conseqüència la mort de dos cubellencs, Bartomeu Esquerrer pare i fill, a la casa de la Torre del Prat de Cubelles (actualment la casa del fortí). 

 

En aquesta edició,  comptem amb un cartell inspirat en els fets històrics del 16 de setembre de 1610, quan la flota catalana composada per les galeres de la Generalitat, va apressar dos vaixells barbarescos davant de la costa de Cubelles, fent prop de 40 captius i s’alliberen captius cristians.

 

Com a les darreres edicions es manté la ubicació al Passeig Marítim que pretén d’una banda aconseguir una configuració de rambla de la Fira i de l’altra afavorir al sector de la restauració del Barri Marítim.

 

Enguany la Festa Pirata es reformula i redimensiona, comptant amb un campament Pirata (al Passeig Marítim a la zona verda a prop de l'Oficina de Turisme de la Platja), zona de lluites i espectacles (àrea delimitada a la platja Llarga davant carrer Països Catalans) i racó magrebí (Passeig Marítim alçada Narcís Montoriol) músics (grup gallec Gaeloc Xeme), escola de corsaris (al campament pirata), tallers encunyació moneda de Cubelles (al campament pirata) activitats gratuïtes i atraccions per la canalla (vaixell pirata i carrusels), espectacles de teatre i lluites pirates (a càrrec dels Templers de Dosrius), espetacles de dansa i foc (a càrrec de la Fada Verda). Tot acompanyat d'un gran mercat pirata d'artesania i menges de tot arreu.

 

Durant aquests tres dies la gent trobarà una proposta de lleure i comerç de temàtica pirata adreçada especialment al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical itinerant, tallers, cercavila, concerts i moltes sorpreses per a tota la família. I si el temps no ho impideix, dissabte 20 de juliol a les 21.30 h. a la Platja Llarga, desprès de 434 anys els pirates tornaran a desembarcar a Cubelles.

 

 Banner Festa Pirata 2019 01

 


Lloc
Passeig Marítim


Horari
Divendres 19 de juliol de 12.00 h. a 22.00 h.
Dissabte 20 de juliol de 10.00 h. a 23.00 h.
Diumenge 21 de juliol de 10.00 h. a 22.00 h.


  • Cartell Festa Pirata 2019

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023