La nova edició dels pressupostos participatius de Cubelles es posarà en marxa després de les eleccions

28 de març de 2023


Els comptes municipals del 2023 inclouen una partida de 150.000 euros per destinar a les propostes escollides per la ciutadaniaLa nova edició dels pressupostos participatius s'ajorna fins després de les eleccions. Els comptes municipals del 2023 ja disposen d'una partida de 150.000 euros en el pressupost d'inversions per destinar a les propostes escollides per la ciutadania, en el procés participatiu celebrat durant el 2022. Per l'edició dels Pressupostos Participatius 2024, s'estudia realitzar una edició de caràcter bianual, tal com es va fer en els Pressupostos Participatius 2020-2021.

 

“Per part de l'Ajuntament hi ha el compromís de destinar els 150.000 euros anuals, cosa que comportarà que l'edició dels Pressupostos Participatius 2024-2025 tingui una dotació de 300.000 euros”, assegura el regidor de Participació Ciutadana, Jacob Capardón. D'aquesta manera, els veïns podran tornar a contribuir de manera activa en la millora de l'espai públic.

 

Per altra banda, el regidor de Participació ciutadana assenyala que durant el transcurs el 2023 s'executaran les propostes pendents dels pressupostos participatius d'edicions anteriors.

 

En aquesta edició van guanyar iniciatives com ara la remodelació del pati de la llar d'infants La Draga per aconseguir aprofitar al màxim l'espai verd i millorar la qualitat de joc i aprenentatge a l'aire lliure; la col·locació d’una font d'aigua potable a la platja; la compra de vestits nous per als gegants i la construcció de nous capgrossos; el condicionament de la pista exterior del poliesportiu per a la pràctica del bàsquet; la rehabilitació i l’arranjament de la plaça de l'avinguda del Terme; el projecte tècnic d'arranjament de la sala annexa al Pati de Ponent; l’eliminació de la moqueta i el condicionament del terra de la pista de tenis número 4 i la millora del mobiliari urbà de les pistes de tenis.

 

Aquesta aturada també servirà per "millorar alguns procediments de coordinació interna i fer una avaluació de les cinc edicions que s'han fet fins ara", ha dit el regidor. Amb aquesta millora, la intenció de l'Ajuntament és canviar-ne el cicle i, en lloc d'obrir la convocatòria al gener, fer-ho un cop passi l'estiu.


  • Imatge pressupostos participatius 2023
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023