Els promotors del projecte de transformació de la Tèrmica en un centre logístic el presenten als grups municipals

27 de juny de 2022


La inversió que proposa executar una empresa de capital andorrà suposaria una inversió de prop de 100 milions d’euros i la creació de més de 300 llocs de treball directesL’empresa OUA ha presentat a tots els grups municipals el projecte de transformació dels terrenys de l’antiga Central Tèrmica en una nova plataforma logística que podria generar més de 300 nous llocs de treball directes i que representaria una inversió propera als 100 milions d’euros. L’empresa, de capital andorrà, ja ha arribat a un acord verbal amb la companyia Endesa, propietària del sòl qualificat com a industrial.

 

Per a l’empresa promotora, Cubelles és un punt estratègic en la mobilitat del país situant-se a mig camí de l’eix Barcelona-Tarragona per la C32 i també ben connectada amb l’interior de Catalunya a través de la C15 i la proximitat tant als ports de Barcelona i Tarragona com a l’aeroport d’El Prat. El fet que l’accés de la C32 estigui directament relacionat amb els terrenys, a través de la sortida 13, és un punt favorable perquè permet optimitzar la circulació dels vehicles pesants disminuint el temps de recorregut d’arribada i sortida de la plataforma logística alhora que no tindria un impacte negatiu en la mobilitat interior del municipi. Alhora, la instal·lació d’un centre logístic d’aquest tipus, de més 76.000m2, podria suposar una atracció d’altres empreses al Polígon Les Salines, amb el conseqüent potencial de generació de llocs de treball.  

 

Però la proposta de transformació dels terrenys en un centre logístic no només contempla les potencialitats de la ubicació per al sector del transport. L’empresa promotora es compromet a cedir els espais per la banda més propera a la via del ferrocarril per crear un corredor paral·lel a aquesta, a banda i banda, per la circulació rodada, carril bici i passeig de vianants. A més, permetria ampliar la zona verda i d’oci familiar del Parc del Prat i millorar el pont de connexió entre el Residencial Les Salines i el Polígon Industrial que ajudaria a integrar les urbanitzacions de La Solana, el Parc de Cubelles i La Gaviota amb les platges de Cubelles.

 

A més, el centre logístic incorporaria mesures de sostenibilitat com un sostre vegetal per a la nau, subministrament elèctric amb energia solar i una aposta per la permeabilització de la carretera i la via del ferrocarril amb vegetació, que permeti una integració visual adequada de l’edifici industrial.

 

L’impacte que una inversió d’aquest tipus podria generar al municipi, amb un 15,97% d’atur de la població activa de Cubelles, fregant el miler de persones, seria d’aproximadament el 5,3%, possibilitant una reducció substancial de l’atur actual.

 

Rosa Fonoll, Alcaldessa de Cubelles, ha explicat que “hem volgut que l’empresa fes una presentació a totes les formacions municipals perquè aquest és un projecte de molta envergadura i amb unes altes repercussions econòmiques i de generació de més de 300 llocs de treball directe i un nombre important d’indirectes”. “És un projecte de municipi”, explica Fonoll, qui obre ara un període perquè “els grups municipals puguin formular els dubtes i preguntes necessàries als promotors i valorin l’oportunitat d’aquesta inversió”.


  • Projecte centre logístic
  • Projecte centre logístic
  • Projecte centre logístic
  • Projecte centre logístic
  • Projecte centre logístic
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023