L’Ajuntament impulsa un servei d’assessorament jurídic gratuït per a persones d’origen immigrant

22 de setembre de 2021


Des del dijous dia 16 de setembre, una advocada integrant de l’equip de Serveis socials atén a l’OPIC tràmits i peticions relacionats amb la Llei d’estrangeria i l'arrelament social, laboral i familiarL’Ajuntament de Cubelles ha posat en marxa un servei d’assessorament jurídic gratuït adreçat a persones d’origen immigrant, amb l’objectiu de resoldre els seus dubtes i tràmits relacionats amb la Llei d’estrangeria i, molt especialment, a les peticions d'arrelament social, laboral i familiar. Es tracta d’una iniciativa endegada el dia 16 de setembre des de l'àrea de Serveis socials mitjançant una advocada especialitzada en la matèria, que passa així a reforçar l’àrea encapçalada per la regidora Alexandra Corvillo i el servei de primera acollida que ja venia oferint el departament.  

 

Entre els principals assumptes plantejats pels usuaris destaquen les demandes relacionades amb les autoritzacions inicials de residència i treball per compte d'altre o per compte propi; els visats d'estada de curta durada, per estudis, investigació i pràctiques no laborals, entre més; les autoritzacions de retorn; informació sobre els requisits per a la contractació de treballadors i treballadores estrangeres, i l'obtenció de la nacionalitat. Bona part del gruix de les consultes se centren, doncs, en qüestions acadèmiques i d'ocupació. La jurista, doncs, atendrà també aquells casos que s'escapin de les competències precisament del servei de primera acollida.   

 

L’atenció té lloc a l'Oficina de Participació i Atenció Ciutadana (OPIC) els dijous de manera quinzenal de 10.00 h. a 14.00 h. i cal demanar hora prèviament a Serveis socials, atenent-se un màxim de vuit consultes presencials a la setmana. La iniciativa s’adreça a col·lectius en situació d’especial vulnerabilitat i mitjançant la validació de l’àrea de Benestar social de l’Ajuntament.          


  • Benestar social
  • Interior de l'OPIC

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023