Rescatadores fa un balanç positiu de la temporada de salvament marítim

30 de novembre de 1999


La inestabilitat meteorològica a l’agost ha reduït els visitantsEl passat 1 d’octubre va finalitzar la temporada de vigilància i salvament que l’empresa Rescatadores S.L. ha portat a terme al litoral cubellenc. El servei es va iniciar a primers de juny i ha acabat a finals de setembre, una ampliació de cobertura que ha estat una millora respecte a temporades anteriors.

L’empresa Rescatadores S.L., adjudicatària del servei, ha valorat la temporada com a tranquil·la. El coordinador de l’empresa, Israel IBI, considera que "aquest estiu ha estat tranquil a nivell d’incidents i usuaris, uniforme i gens espectacular comparat amb altres anys". El cap dels socorristes cubellencs ha destacat que "meteorològicament ha estat un estiu inestable, amb una espectacular onada de calor al mes de juliol i un agost inestable". Aquest mal temps ha influït en l’assistència de banyistes a les nostres platges.

En la valoració d’incidència cal destacar que la majoria dels atesos ho han estat per petites incidències relacionades amb les molestes picades de les meduses i "el peix aranya, que és la nostra estrella de l’estiu per la morfologia de les platges que són poc profunda i amb molta sorra". Malgrat tot, Cubelles ha tingut sort ja que les populars plagues de meduses no han proliferat a la nostra platja i no ha fet falta prendre cap mesura excepcional, com el tancament de serveis. Israel IBI, però, incideix en "l’increment preocupant dels rescats aquàtics, encara que la majoria s’han solucionat favorablement".

Joves Rescatadores
Per a Rescatadores, la seva activitat no és únicament la vigilància costera, sinó que per tercer any consecutiu s’han implicat en la formació dels futurs usuaris de les nostres platges. Per això s’ha desenvolupat novament el programa Joves Rescatadores, que enguany ha comptat amb la participació de més de 150 nens i nenes.

En el taller els infants aprenen les característiques de les platges, la millor manera de comportar-se dins i fora de l’aigua i fins hi tot aprenen nocions bàsiques de reanimació. "Aquest any ha estat un èxit", explica Israel IBI. El programa ha servit perquè els participants "hagin aprés a respectar el mar, conèixer les peculiaritats i fer uns primers auxilis molt bàsic". Per al responsable de l’empresa de salvament marítim aquesta activitat "ha estat un èxit per a nosaltres i els nenes s’ho han passat molt bé".

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023