L’Ajuntament realitza actuacions de manteniment a la carretera de Costa-Cunit

28 de novembre de 2023


Aquesta setmana finalitzaran els treballs de poda de l’arbrat contigu a la carretera, mentre que la setmana vinent es duran a terme treballs de senyalitzacióL’Ajuntament de Cubelles està executant aquests dies diversos treballs de manteniment i millora de la carretera de Costa-Cunit. Entre ells, s’estan talant i podant els arbres que es troben en mal estat i que estan ubicats a prop de la carretera per tal d’evitar possibles caigudes, uns treballs de manteniment que se sumen a les neteges periòdiques realitzades a la zona.

 

Els treballs de poda actuals s’estan duent a terme en coordinació amb el grup ecologista ARBA Litoral, que ha col·laborat en la selecció dels arbres malmesos i amb perill de caure o envair la carretera. Segons el regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, “la sequera que estem patint està tenint un efecte molt important en els boscos de la nostra zona, amb la mort o el debilitament d’un gran nombre d’arbres”, cosa que, segons el regidor, “els converteix en més vulnerables als temporals de vent o de pluja, motiu pel qual hem de prendre mesures de seguretat com aquesta”. La regidoria de Medi Ambient i ARBA Litoral treballen plegats per en un futur pròxim afavorir l'evolució del bosc madur, un model desenvolupat per la Xarxa de Conservació de Catalunya. 

 

Treballs de senyalització del paviment

Dimarts vinent, dia 5 de desembre, una vegada hagin finalitzat les podes per seguretat, la brigada municipal iniciarà els treballs de millora de la senyalització de les línies contínues al paviment, que es duran a terme de 7.00 a 16 h. El regidor d'Infraestructures i Espai Públic, Josep Maria Hugué, ha explicat que “hem concentrat els treballs en una sola jornada per tal de minimitzar les molèsties als veïns que utilitzen aquesta carretera en els seus desplaçaments diaris”. En paral·lel als treballs de senyalització, es durà terme també la reparació d’alguns punts de paviment malmesos per l’ús i els efectes del clima.

Seguretat viària

Totes aquestes actuacions se sumen a la resta de treballs realitzats per l’Ajuntament en aquesta zona i que han permès millorar la seguretat de la via. Entre elles, el fressat del paviment de la via que es va fer l’any 2020 i que ha permès rebaixar la sinistralitat a la meitat. Segons dades de la Policia Municipal, entre els anys 2017 i 2020 es van produir en aquest tram 23 accidents, mentre que a partir de les obres, el 2020, i fins aquest novembre, el nombre de sinistres ha descendit fins a 9.

 

Així mateix, el passat mes de juny es va dur a terme un desbrossament de les àrees més properes als habitatges de la urbanització, amb l’objectiu de prevenir possibles incendis forestals.  

 

La carretera de Costa-Cunit pertany actualment a la Diputació de Barcelona, que està pendent de dura terme el projecte d’ampliació i millora de la mateixa.


  • poda costa-cunit10.jpeg
  • poda costa-cunit11.jpeg
  • poda costa-cunit9.jpeg
  • poda costa-cunit5.jpeg
  • poda costa-cunit1.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023