Completada la rehabilitació del pas de vianants sota l’estació del tren

15 de novembre de 2023


Diversos artistes gràfics han participat fent dibuixos sobre el mar i el patrimoni natural i arquitectònic de CubellesL’Ajuntament de Cubelles ha completat la millora del pas de ciutat sota la via del ferrocarril, iniciada fa unes setmanes, amb una decoració mural que suposa la continuació de la campanya de la regidoria de Medi Ambient, Mantinguem Cubelles neta.

 

Els dibuixos s’han pintat en el pas soterrani i en el mur exterior de la banda que dona al barri Marítim. A la banda de l’estació s’ha escenificat una il·lustració del nucli antic de Cubelles i el rostre del fill il·lustre Charlie Rivel, afegint el missatge “Visita’ns” per tal d’animar als turistes que venen a la nostra vila, sobretot en període estival, a gaudir del patrimoni cultural, natural i arquitectònic de Cubelles.

 

A les parets laterals s’ha optat per escenes del fons marí, amb diferent espècies de peixos, esports que es poden gaudir a la platja, un bussejador a l’aigua, un surfista cavalcant sobre una gran onada i una noia gaudint de la platja després de fer snorkel amb la frase “Gaudeix”.

 

Els artistes han optat per algunes imatges amb una il·lusió òptica en 3D, amb la tècnica amb esprai, plasmant escenes del mar que inviten a que les persones que arriben a Cubelles des del tren o passin per creuar la via pel pas soterrat coneguin el municipi. 

 

El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda ha destacat el triple objectiu de la rehabilitació. “Volíem transformar l’aspecte d’un espai malmès, posar en valor un indret degradat i oferir un producte artístic a peu de carrer, com a continuació de les anteriors accions dutes a terme en aquesta línia”, explica. Els murals que s’han anat fent en diversos espais del municipi en els darrers anys ajuden a dignificar indrets degradats de Cubelles i han estat objecte d’un paquet turístic per la seva gran qualitat artística.

 

El pas de ciutat de l’estació del ferrocarril es trobava brut a causa de les pintades per actes vandàlics, un fet que rebia les crítiques de locals i visitants per tractar-se d’una zona de pas transitada per gran quantitat de vianants al llarg de tot l’any, especialment durant l’època estival.


  • Decoració mural pas ferrocarril
  • Decoració mural pas ferrocarril
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023