L’Ajuntament retirarà l’arbre trencat de la plaça del Castell

8 de novembre de 2023


La decisió respon a motius de seguretat, després de confirmar-se que el tronc es troba molt malmès i que és impossible la seva recuperacióEl servei de manteniment de parcs i jardins retirarà la mèlia de la plaça del Castell, després que una anàlisi dels tècnics municipals hagi conclòs que el tronc es troba massa malmès per fer viable la seva recuperació.

 

El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, ha afirmat que “la nostra primera opció va ser intentar salvar-lo, evidentment, però els informes no ho aconsellen”. L’avaluació ha determinat que l’arbre es troba podrit per dins i està afectat per dos tipus de fongs diferents, que impacten directament en la seva supervivència i que fan que la mèlia pugui representar un problema de seguretat, tal com explica Noheda, que apunta que “tenint en compte la sequera que estem vivint i les ventades que es preveuen, les possibilitats que una altra branca caigui són altes, pel que hem de prioritzar la seguretat ciutadana”.

 

El consistori té previst substituir la mèlia per un o diversos arbres autòctons, més resilients i sostenibles, tal com ha explicat Oriol Millán, membre de l’associació ecologista Arba Litoral, que està treballant conjuntament amb els tècnics municipals en aquest cas: “En un espai urbà com aquest, el més ideal serien arbres de creixement modest, que no arribin a superar la façana del Castell i que estiguin adaptats a les condicions, com ara espècies perennes i autòctones”.

 

Ajuntament i entitat ecologista estudiaran conjuntament les millors opcions, que es plantaran una vegada hagin conclòs les obres de remodelació de les botigues i la plaça del Castell, previstes en aquesta legislatura.

 

L’arbre de la plaça del Castell va patir un incident el passat 6 d’octubre, quan una de les branques es va trencar i va caure. Tot apunta, segons Millán, a què “la mèlia, una espècie de creixement ràpid i una de les més antigues del municipi, hauria arribat al final natural de la seva vida”. Amb l’objectiu de preservar l’arbre, es va fer una poda exhaustiva per reduir el pes de la capçada i s’hi van col·locar puntals per subjectar la branca principal i evitar el seu trencament. Finalment, i davant la impossibilitat de recuperar l’arbre, l’Ajuntament ha optat per la seva tala com a mesura de seguretat.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ajuntament de Cubelles (@ajcubelles)


  • abre apuntalat.png
  • arbre-caigut-061023-3.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023