L'equip de Govern fa un balanç positiu dels primers mesos de mandat

2 de novembre de 2023


L’executiu ha coincidit en destacar la bona entesa entre els tres partits de la coalició i ha fet un repàs dels diferents projectes iniciats i de les línies mestres de la legislaturaL’Alcaldessa de Cubelles i cap de llista d’Unitat Cubellenca, Rosa Fonoll; el portaveu de PSC, Arturo Carrillo; i el cap de llista de Cubelles En Comú Podem-Confluència, Narcís Pineda, representants dels tres partits que formen l’equip de Govern municipal, han fet una valoració de la tasca duta a terme durant aquests primers mesos de la legislatura. Ha estat en una roda de premsa celebrada aquest dijous, en la qual també han assenyalat els projectes prioritaris que es duran a terme durant els propers quatre anys.

 

Durant la compareixença, els tres representants han coincidit en destacar la bona entesa entre els diferents partits del Govern, “una majoria prou amplia que ha donat l’estabilitat necessària per entomar els nous reptes del municipi i també per seguir tirant endavant projectes que ja es van encetar en l’anterior legislatura” segons ha afirmat l’Alcaldessa i cap de llista d’Unitat Cubellenca, Rosa Fonoll, que ha afegit que “tots sumem en un projecte compartit per tres partits”.

 

Per la seva banda, el portaveu del grup socialista, Arturo Carrillo, en substitució de Renata Bedós, que es trobava indisposada, ha assenyalat que els dos grans objectius de la seva formació són “aconseguir un ajuntament més eficient i més proper”. En aquest sentit, Carrillo ha afegit que “han estat mesos de reunions i feina interna, d’anàlisi per conèixer bé les nostres àrees, i també de reunions amb entitats i ciutadans i molta vida al carrer”.

 

Pel que fa als projectes estratègics en els quals ha treballat el Govern en aquests mesos des que es va iniciar el mandat, Narcís Pineda, representant de Cubelles En Comú Podem-Confluència, ha posat en relleu dues iniciatives dirigides a la generació de llocs de treball i a la dinamització econòmica del municipi. Es tracta del càmping que està previst ubicar als terrenys de Mas Guineu i a la plataforma logística que està projectada als terrenys de l’antiga central Tèrmica. Pineda ha argumentat que “tots aquests projectes han de representar la possibilitat de futur per als cubellencs i cubellenques i especialment per als joves, perquè volem que Cubelles sigui un lloc per viure i per treballar-hi, que la gent no hagi de marxar fora i que pugui trobar el seu modus vivendi”.

 

Un altre dels projectes centrals de la legislatura és la construcció imminent dels 124 pisos de protecció oficial ubicats a La Mota de Sant Pere i que permetran a famílies joves, gent gran i famílies monoparentals i monomarentals desenvolupar els seus projectes de vida.

 

El nou contracte del cicle integral de l’aigua és també un dels aspectes centrals de la legislatura. Previst per a principis del 2024, el nou contracte permetrà, “no només garantir la correcta distribució de l’aigua, sinó també evitar les pèrdues importants que tenim a la xarxa, en un moment en què la manca d’aigua fa que la renovació i millora d’aquesta infraestructura sigui estratègica”, segons ha explicat l’Alcaldessa Rosa Fonoll. El nou contracte suposarà, entre altres coses, la inversió de prop de 5 milions d’euros que permetrà renovar i reparar gran part de la xarxa d’aigües de la vila, una infraestructura bàsica que es troba, actualment obsoleta.

 

L’Alcaldessa ha parlat també de la millora de la via pública i dels serveis municipals. A mig termini, el govern treballa en la redacció i l’execució de la reurbanització del passeig Vilanova, “com eix vertebrador de l’activitat comercial, espai de pacificació i de relació veïnal”, segons Fonoll.

 

Finalment, l’Alcaldessa s’ha referit també a l’estat de les obres del passeig Marítim, un dels projectes centrals de la legislatura anterior i de la present. Rosa Fonoll ha demanat disculpes a la ciutadania per la marxa d’unes obres que “evidentment no han anat com esperàvem ni com estava planificat”. Fonoll ha avançat alguns dels problemes que s’han anat concatenant, una situació que ha explicat amb més detall el regidor Josep Maria Hugué.


  • IMG_1177.JPG
  • IMG_1165.JPG
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023