L’Ajuntament reclama a Salut més recursos humans i econòmics per l’atenció primària i el servei d’ambulància durant tot l’any

20 d'abril de 2023


Una de les principals reivindicacions és l’adequació dels recursos del CAP a la població real que atén el municipiL’alcaldessa Rosa Fonoll i la regidora de Salut, Pilar Juste, s’han reunit aquesta setmana amb la gerent de la regió sanitària Barcelona Sud, Gemma Valeta, en una trobada on també han assistit diversos representants de CatSalut i SEM. El Consistori ha reclamat solucions a uns temes que ja s’havien exposat en una reunió prèvia i pel quals no s’ha obtingut resposta.

 

Els problemes amb l’atenció telefònica a l’usuari que pateix la centraleta del Centre d’Atenció Primària ha estat una de les principals reivindicacions. L’Ajuntament ha insistit en que encara no funciona correctament, tot i que s’hagin realitzat algunes millores. Des de CatSalut s’han compromès a revisar-ho i a aportar una resposta. Un altre dels temes debatuts és la reivindicació de disposar del servei d’ambulància les 24 hores al dia durant tot l’any i no només de juny a setembre. En aquest sentit, CatSalut ha explicat que s’ha de licitar en breu i que hi ha la voluntat de solucionar-ho.

 

Explotació de dades per comptabilitzar la població real atesa a l’atenció primària

Una altra de les qüestions tractades ha estat l’explotació de dades que Salut es va comprometre a realitzar sobre el total de població que atén el CAP. Aquest còmput inclouria la població empadronada, així com també la flotant, és a dir, aquella que malgrat residir tot l’any a Cubelles no està censada al municipi, però que rep atenció sanitària a la vila.

 

“Seria ideal que tota aquesta població que viu a Cubelles s’empadroni al municipi i tingui designada la cartera de serveis al territori”, ha explicat Pilar Juste. Aquest punt és important perquè les assignacions de recursos humans i econòmics que fa CatSalut ve donada per la població que consta oficialment al padró. Per tant, els recursos dels que disposa Cubelles estan adequats a la població censada i no al volum real que atén. CatSalut s’ha compromès ha realitzar aquesta explotació de dades i, en cas de confirmar que s’està atenent un nombre important de població flotant, es plantejarà augmentar els recursos designats.

 

Tenint en compte l’increment de població que té Cubelles els caps de setmana i períodes vacacionals, l’Ajuntament ha reclamat l’atenció continuada de caràcter urgent al CAP i augmentar els serveis en aquestes dates. El Consistori ha recordat també la proposta de disposar d’un equip d’atenció primària propi i no compartit amb Cunit, com té actualment. Tot i la petició de l’Ajuntament, CatSalut ha explicat que constitueix aquest servei en funció de la població del padró i que només amb Cubelles no s’assoleix la xifra de censats per disposar d’equip propi.


  • CAP 5-3-20 (13).jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023