Cubelles homenatja la revolta de les dones de 1767 per la fita del terme

24 de març de 2023


L’artista urbà RocBlackBloc pintarà un mural que es presentarà el divendres 31 de març, juntament amb una xerrada a càrrec de Núria Jané, historiadora i arxivera municipal



La regidoria de Memòria Històrica i l’arxiu municipal presenten el proper divendres, 31 de març, el mural que durant tota la setmana pintarà l’artista urbà RocBlackBloc sobre la revolta de les dones de Cubelles de 1767 per la situació de la fita del terme.

 

L’acte de presentació tindrà lloc al carrer Nou, a les 19.00 hores, i precedirà la xerrada teatralitzada de la Núria Jané, arxivera municipal, amb el taller de dansa del Centre Violeta.

 

En el moment de fer la divisió del terme del Castell de Cubelles entre Cubelles i Vilanova, les cubellenques van revoltar-se contra l'autoritat judicial en defensa del seu territori. Sis d'aquestes dones van anar a parar a la presó i allà hi van romandre dos mesos. Qui eren? Quines eres les seves circumstàncies familiars i personals? En aquesta xerrada les podrem conèixer.

 

L’artista urbà RocBlackBlock va estudiar Disseny gràfic a l’Escola Elisava de Barcelona, i il·lustració a l’Escola d’Art Serra i Abella de l’Hospitalet. A la fi dels 90 va iniciar la seva carrera en la il·lustració i el tatuatge. En aquest entorn gràfic va començar a pintar graffiti (any 1999). Com a membre actiu dels moviments socials va convertir el grafit en el seu mitjà de comunicació col·lectiva, des de llavors ha mantingut el caràcter social de la seva obra i el seu compromís.

 

Roc posa a disposició de la comunitat la seva creativitat i el seu llenguatge gràfic per convertir els murs en altaveus de la memòria compartida de veïns, col·lectius, comunitats i moviments socials. La seva obra resulta el punt de trobada entre l’art urbà i el compromís social.

 

El graffiter escull els treballs en els que participa entre les centenars de propostes que li arriben. Fa mesos, la regidoria li va fer arribar aquesta proposta, amb el projecte publicat per la Núria Jané, i el va acceptar.


  • Revolta de les dones
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023