Obertes les inscripcions a la prova pilot dels tallers intergeneracionals per a persones de 16 a 99 anys

6 de desembre de 2022


Marxa nòrdica, pintura i disseny i confecció són les activitats a les quals es poden apuntar gratuïtament persones que vulguin compartir experiència i coneixementsLa regidoria de la Gent Gran obre aquesta setmana les inscripcions als tallers intergeneracionals, una prova pilot adreçada a col·lectius de diferents edats de tota la població per tal que comparteixin activitats, es retro alimentin i posin en comú experiències i coneixements. De moment les activitats estan programades per a tot el primer trimestre del proper any 2023, però si la proposta agrada, i té demanda, la regidoria es planteja allargar-la.

Aquesta és una mesura més de les impulsades per la regidoria creada al llarg d'aquest mandat per promoure l'envelliment actiu i el benestar i la integració social. "Les activitats lúdiques incrementen el benestar emocional i cognitiu de les persones. Si sumem que es realitzaran entre diferents generacions, l'empatia cap a les persones grans augmenta, disminuint els estereotips que donen lloc a la individualitat i exclusió social". Els vincles que s’estableixen dintre d’un grup entre diferents generacions "són d’ajuda i aprenentatge mutu. Això sens dubte, dona lloc, a una major sensibilitat entre generacions i a lluitar contra la solitud no volguda, i que els més grans oblidin l’ansietat que provoca en alguns casos el fer-se gran. Es revitalitzen”, explica la regidora Alexandra Corvillo.

 

De forma iniciaria, la regidoria ofereix, a partir del 12 de desembre, tres tallers: marxa nòrdica, pintura creativa amb diferents tècnics i textures i disseny i confecció. S'hi poden apuntar un màxim de 15 persones per activitat a partir dels setze anys i per a cada taller es reservaran algunes places per a majors i menors de seixanta-cinc anys, de tal manera que els tallers tinguin aquest component d'aplegar persones de diferents generacions. Les activitats són gratuïtes i es realitzaran al Casal d'Avis (pg. de Narcís Bardají, 1). 

Les inscripcions es poden formalitzar presencialment els dies 7 i 9 de desembre i a partir del 12 cada dia en horari de matí i dijous tarda de 16 a 20 h. a la recepció del Casal de la Gent Gran. Per a més informació us podeu adreçar al telèfon de la Gent Gran (93 895 03 00. Extensió 1800 / o al 652 83 75 63).

Marxa nòrdica 

Dilluns: de 9.30 a 11 h.

Inici:  12 desembre

Punt trobada: Casal d’Avis

Pintura creativa amb diferents tècniques i textures

Dimarts de 17 a 19 h.

Inici: 13 desembre

Lloc: Casal d’Avis 

Disseny i confecció

Dijous de 17.30 a 19.30 h.

Inici: 15 desembre

Lloc: Casal d’Avis


  • Caminades Mas Trader gent gran
  • Caminades Mas Trader gent gran
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023