Cubelles trasllada a la consellera d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya la necessitat de tenir un Centre de Serveis per a la Gent Gran al municipi

2 d'agost de 2022


Violant Cervera va visitar la Masia d’en Cabanyes per interessar-se per l’estratègia de desenvolupament “Garraf: comarca cuidadora”La consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera i Gòdia, va participar el passat 27 de juliol en una reunió comarcal per a conèixer l’estratègia de desenvolupament Garraf, comarca cuidadora.

 

En el decurs de la visita, la regidora de la Gent Gran, Alexandra Corvillo, en representació del consistori cubellenc, va manifestar la participació i suport des de l’Ajuntament de Cubelles al desenvolupament de projectes comarcals que garantitzen una millora en els recursos públics dedicats a la cura. Però va reivindicar “la necessitat de dotar als municipis de recursos municipals imprescindibles com un Centre de Serveis a Cubelles, donat que som una població en constant augment, cap als 17.000 habitants, que a hores d’ara no disposa de cap recurs municipal que vetlli per la cura de la nostra gent gran”. I demanava així,  “el compromís en ferm de la Generalitat de Catalunya per poder materialitzar-lo”.

 

Garraf, comarca cuidadora és una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal, els ajuntaments, el sector empresarial, els sindicats, universitats i grups de recerca, entitats i associacions per convertir el Garraf en una comarca capdavantera en les cures i l’atenció a les persones.

 

Durant la reunió, la consellera va poder conèixer, de la mà de les entitats i els ajuntaments que formen part d’aquesta iniciativa, les diferents actuacions desenvolupades per a millorar la qualitat de vida de les persones grans i dependents, a través de la innovació tecnològica, d’inversions en centres residencials i de millora de l’accessibilitat als espais d’atenció al públic.

 

Així mateix, es van compartir les propostes que es presentaran a la convocatòria del Fons Europeu Next Generation, del Departament de Drets Socials. D’una banda es presentarà el projecte pilot Comarca cuidadora per l’atenció integrada al final de la vida, una proposta de treball interseccional en xarxa, entre els equips de serveis socials i els equips d’atenció domiciliària i de suport (PADES), per a millorar l’autonomia i l’atenció domiciliària per a les persones que necessitin suport durant el procés de final de vida. Aquest projecte es desplegarà a tots els municipis del Garraf, i a Cunit al Baix Penedès, i serà desenvolupat conjuntament pel Consell Comarcal del Garraf, el Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf i l’Institut de Robòtica per a la Dependència.

 

També es presentarà el projecte Comarca cuidadora per la vida independent, que busca millorar l’autonomia i l’atenció a persones que precisin suport de llarga durada en l’entorn comunitari. Durant dos anys s’avaluarà la qualitat de vida de persones en situació de dependència residents a Canyelles, Cubelles i Olivella, amb l’objectiu d’obtenir un marc conceptual per al desenvolupament de polítiques públiques que millorin el benestar de les persones, i que potenciïn l’atenció integrada en tot el cicle de vida. Aquest projecte serà desenvolupat pel Consell Comarcal del Garraf i la Fundació Ave Maria. Pels dos projectes es demanarà una subvenció de 402.850 euros.

 

L'Ajuntament de Cubelles també va compartir amb la consellera les propostes que presentaran als fons Next Generation: projectes d’inversions per a centres residencials, d’innovació tecnològica, i d’impuls i foment de l’accessibilitat als espais d’atenció al públic. “Presentarem el projecte de lluita contra la solitud no volguda a través de l’assistent de veu Alexa, que vam començar de forma pilot amb molts bons resultats”, explica Corvillo. De moment el projecte té 12 usuaris actius i té l’objectiu d’aconseguir que persones que pateixen situacions de soledat “tinguin ànims per sortir de casa, apropar-se al Casal i integrar-se a les activitats programades amb el grup Pinya, per tal de trencar aquesta situació”. La regidora de la Gent Gran també presentarà als fons europeus "el cost de les obres d'adequació i el mobiliari del Centre de Serveis que tant necessitem". 


  • Visita de la consellera d'Afers Socials
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023