Aprovada inicialment l’actualització del projecte del passeig Marítim

10 de juny de 2022


L’objectiu és iniciar les obres, que tenen un pressupost de 2,2 milions d’euros, dins d’aquest anyLa Junta de Govern local ha aprovat inicialment el projecte actualitzat d’actuacions de manteniment al passeig Marítim de Cubelles, que ha de permetre licitar les obres de remodelació de l’espai per un import de 2.280.601,56€ i iniciar-les abans de finalitzar l'any. Aquesta actualització s'ha tramitat durant la pandèmia, aprofitant la paralització gairebé total dels projectes d'obres, per minimitzar els greus efectes que provoquen els canvis climatològics i els temporals (Dana, Glòria...), cada cop més habituals i que afecten molt negativament el passeig Marítim de la platja Llarga.

 

El document tècnic pretén humanitzar l'espai urbà existent, integrant-lo en la vila i donant una personalitat pròpia a la façana marítima, assegurant l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i adequant i actualitzant totes les xarxes d'infraestructures existents. Aquests objectius es traduiran amb un canvi de la pavimentació, renovar el muret limítrof del passeig amb la platja, la millora de la xarxa de clavegueram d’aigües residuals i pluvials, el restabliment de la xarxa d’abastament d'aigua i l’actualització de la xarxa d’enllumenat públic. A més, s’afrontarà una millora de xarxa de telecomunicacions, s’instal·larà megafonia i es renovarà l’enjardinament, el mobiliari urbà i s’incorporarà una nova senyalització vertical per als diferents accessos a la platja

 

L’Ajuntament de Cubelles tenia aprovat el projecte, i amb els permisos pertinents, al juliol de 2019, però amb l'esclat de la pandèmia de la COVID-19 els tècnics municipals van plantejar una revisió del projecte. Aquesta es va contractar a finals de 2020 a l’empresa Invall S.A., tant per posar al dia el pressupost i materials indicats al projecte original com per estudiar solucions de protecció passiva i resilient del nou passeig Marítim enfront aquests greus episodis climatològics. El projecte actualitzat també ha rebut l’autorització de la Direcció general de Polítiques de Muntanya i del Litoral del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ratificant-se en la seva resolució de data de 4 de juliol de 2019.

 

La remodelació del passeig Marítim ocupa un àmbit de més d’11.500m2, dels quals poc més de 680m2 corresponen a sòl de titularitat privada sobre el qual s’ha iniciat un procés de negociació per tal d’incorporar-lo al projecte. 

 

Rosa Fonoll, Alcaldessa i regidora d’Urbanisme, ha destacat “la satisfacció del Govern per desencallar un dels projectes més importants i necessaris per a la població de Cubelles, ja que les nostres platges són un dels nostres tresors naturals i turístics”. Els entrebancs que ha patit el projecte, especialment pels efectes climàtics i la pandèmia sanitària, sembla que arriben al seu final i “ens permetran poder licitar les obres dins d’aquesta any”. Fonoll també ha destacat que “aquesta aturada que ha suposat la pandèmia en molts projectes urbanístics també és una oportunitat per tal d’haver revisat el projecte i fer-lo més resilient als efectes de la crisi climàtica que estem vivint i que ha colpejat al nostre passeig, que compleix 50 anys”.


  • Les feines milloraran l'aspecte actual del passeig
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023