Representants de sis països europeus visiten Cubelles per desenvolupar el projecte SCORE d’Esrasmus

10 de maig de 2022


L’Institut Cubelles és l’amfitrió i coordinador del programa que permetrà a 30 alumnes de tot el continent formar-se als altres cinc païsosL’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i la regidora d’Ensenyament, Esther Soler, van rebre el 10 de maig a la quinzena de participants del projecte SCORE, dins del programa Erasmus+-KA220. Els professors de centres educatius de tota Europa estan aquests dies treballant en el desenvolupament d’aquest programa que s’ha de materialitzar el proper curs i que implicarà a una trentena d’alumnes de tota Europa.

 

Sònia Ruiz, directora de l’Institut Cubelles, va explicar la setmana passada a Ràdio Cubelles en què consisteix aquest projecte europeu relacionat amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i la sostenibilitat. Aquest programa és el resultat als esforços fets per l’INS Cubelles per formar a un grup de docents que pugui fer part de les seves activitats educatives en altres idiomes i que va suposar rebre el premi Etwinning Quality label.

 

El projecte SCORE permetrà que cinc alumnes de cadascun dels centres socis del mateix, que provenen d’Hongria, Turquia, Estònia, Portugal, Itàlia i Espanya, facin una estada a la resta de països on treballaran en:

 • Itàlia: ODS 3. Bona salut i benestar. El ciclisme crea estils de vida saludables i no contaminants. El cicle d'activitat física redueix les malalties cardíaques i altres efectes negatius d'un estil de vida sedentari.
 • Hongria: ODS 7. Energia assequible i neta. Com que les bicicletes utilitzen mà d'obra renovable de la manera més eficient, augmenten l'eficiència energètica dels sistemes de transport.
 • Estònia: ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles. L'augment de la bicicleta fa que les ciutats i els assentaments humans siguin més inclusius, segurs, duradors i sostenibles perquè la bicicleta és assequible, segura, no contamina, saludable i dona suport a una economia sostenible.
 • España: ODS 12. Consum i producció responsables. La reparació dels aparells i dels vehicles, de les bicicletes ajuda a tenir consciència de la reutilització per a un mon més durador i sostenible, incidint en la participació de la cadena de producció ecològica.
 • Turquia: ODS 13. Acció pel clima. La bicicleta és un símbol de transport i de descarbonització de les societats que presenta la possibilitat d'una acció climàtica immediata.
 • Portugal: ODS17. Associació per als objectius. El moviment ciclista, les organitzacions no governamentals i els experts que treballen per a la promoció del ciclisme arreu del món donen suport a l'associació global per al desenvolupament sostenible.

En aquest marc, l’alumnat de l’Institut podrà aprendre, crear i transferir a la seva societat tots aquests sabers per promoure un canvi i una millora en el seu entorn més proper. També, de manera transversal es desenvoluparan habilitats socials, de presentació oral, de domini d’eines digitals i debat, de posada en comú d'idees i decisions. En definitiva, tindran l'oportunitat de conèixer realitats i cultures diverses i millorar la llengua anglesa.

 

Rosa Fonoll els ha donat la benvinguda i els ha convidat a “gaudir de la vostra estada a la vila, del nostre patrimoni, de la cultura i de la gastronomia de Cubelles”. Els representants de Turquia, Hongria i Estònia han fet lliurament a l'Ajuntament de productes gastronòmics típics d'aquests països. 


 • Erasmus 2022
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
 • Plaça de la Vila, 1
 • 08880 Cubelles
 • Fax 938951023