L’Ajuntament valora positivament el programa ABRIK de suport emocional i resiliència a menors en entorns de violència de gènere

8 d'abril de 2022


És un servei pioner que s’ofereix a través de l’institut psicològic ArrelsLa regidoria de Polítiques d’igualtat ha fet una valoració positiva del projecte ABRIK, una iniciativa pionera al Garraf que té com a objectiu la gestió emocional i resiliència dels infants víctimes de violència o de situacions vulnerables. El Centre Violeta és actualment innovador amb aquest programa que es troba a l’equador del present curs.

 

La gran novetat de l’edició d’enguany són les sessions grupals. Es mantenen les sessions individuals i les grupals es divideixen en dos grups segons les edats dels infants que es troben en un entorn de violència de gènere o de vulnerabilitat. El primer grup aplega als nens i nenes de 7 a 9 anys i el segon de 10 a 13 anys que es reuneixen quinzenalment els dilluns al Centre Violeta (c. De Nostra Sra. De la Mercè, 7). Les sessions tenen una durada d’uns 75 minuts i les realitza l'institut Arrles, adjudicatari del servei, en grups reduïts d’un màxim de 12 infants a través de la tècnica de la coteràpia. S’articula a través programa de traumateràpia infantil sistèmica  que posa èmfasi en el reconeixement de les fortaleses, el foment de l’autonomia i l’empoderament i la resignificació e integració de les seves històries de vida.

 

Les sessions es desenvolupen seguint el següent contingut: 

 1. Identitat grupal (Formem part!)
 2. Competència emocional (Treballem el reconeixement i la gestió emocional implicant activament al cos en el treball de regulació).
 3. Identitat personal, autoconcepte i autoestima
 4. Destreses comunicatives
 5. Treball en equip

 

De cara al setembre de 2022 es tornarà a obrir la inscripció per participar en aquest projecte i per inscriure’s cal adreçar-se a info@arrelspsicologia.comal telèfons 938103127 i 938951406 o whatsapp 648706872). També es pot demanar informació al Centre Violeta (93 895 14 06).

 

La regidora de Polítiques d’igualtat, Pilar Juste, ha destacat la “importància de fer un acompanyament psicològic als nens i nenes que pateixen la violència domèstica dins de l’àmbit familiar”. “La gran novetat són les sessions grupals que hem incorporat a un servei que ja tenia una gran acollida”, ha conclòs la regidora. Aquesta acció s’emmarca dins de la campanya Cubelles diu no a les violències masclistes en la que la regidoria treballa de forma transversal durant tot aquest mandat.

 

 

 


 • Abrik
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
 • Plaça de la Vila, 1
 • 08880 Cubelles
 • Fax 938951023