Comença el programa formatiu ‘Garraf, comarca cuidadora i saludable’

21 d'octubre de 2021


El curs s’imparteix al Centre Violeta de Cubelles i està adreçat a persones que treballen o volen formar-se en l’àmbit de les TIC als serveis a les personesAquesta setmana ha començat a Cubelles el programa formatiu d'introducció a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que forma part del projecte Garraf, comarca cuidadora i saludable, coordinat pel Consell Comarcal del Garraf per encàrrec de la regidoria d'Ocupació de l'Ajuntament de Cubelles. El regidor d'Ocupació, Narcís Pineda, ha fet una valoració "molt positiva d'aquestes formacions que tenen per objectiu dotar de coneixements en noves tecnologies a la ciutadania". Pineda ha destacat que l'Ajuntament "ha posat a disposició del Consell Comarcal el Centre Violeta per tal de realitzar aquests cursos perquè les noves tecnologies són claus en la recerca de feina actualment". 

 

Aquesta formació s’adreça a persones amb un nivell digital baix que es troben a l’atur, però també a persones que ja estan treballant en l'àmbit dels serveis a les persones o que hi volen treballar. L’objectiu dels cursos és oferir-los habilitats tecnològiques per reforçar les seves competències digitals i la seva autonomia.

 

L'Espai Violeta de Cubelles acull un dels dos primers cursos, mentre que l’altre es porta a terme al CIES Nivell 10 de Sitges. A Cubelles s’impartiran dos cursos més, mentre que la resta es celebraran a Olivella (1), Canyelles (1) i Sitges (4), durant els mesos de novembre, gener, febrer i març. La finalitat és formar un total de 100 persones d'aquests municipis.

 

El curs d'introducció a les TIC té una durada de 40 hores i es fa en dos nivells formatius: introductori i avançat. Les persones participants que tinguin un baix nivell digital podran completar els dos nivells. No obstant, aquelles persones que disposen d’unes mínimes competències digitals, podran accedir directament al nivell avançat.

 

La formació és gratuïta i es realitzarà durant els mesos d’octubre a març i les persones interessades a fer aquesta formació han de posar-se en contacte amb el SOLCUB.

 

El projecte Garraf, comarca cuidadora i saludable desenvolupa actuacions de promoció de l'ocupació i de reactivació econòmica, basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses, cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari.

 

Les principals actuacions d’aquest projecte són la formació TIC per millorar l’atenció a les persones, realització de pràctiques retribuïdes en empreses, formació i acompanyament al teixit empresarial, petit comerç i autònoms per a la digitalització de la seva activitat i foment de l’emprenedoria.

 

Aquest projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona a través del programa Treball Talent i Tecnologia, l'adhesió al qual es va aprovar en el darrer ple ordinari.


  • Curs TTT

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023