El programa Treball i Formació contribueix a la millora de l’ocupabilitat de disset persones de Cubelles i la comarca

12 de maig de 2021


La iniciativa, participada per l’Ajuntament de la vila, busca millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur, a través de la formació transversal i de l’experiència laboral en un entorn productiu realDisset persones de la comarca han participat en les darreres dues edicions del Programa Treball i Formació, que gestiona el Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb els ajuntaments de Cubelles, Canyelles i Olivella. Aquest programa busca millorar l’ocupabilitat a través de la formació transversal i de l’experiència laboral en un entorn productiu real, i està adreçat a persones no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, a partir de diferents línies de treball, per a persones més grans de 45 anys, persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i dones en situació d'atur.

 

L’edició 2019-2020 del programa va permetre la incorporació al món laboral d’onze persones dels municipis participants, amb vuit contractes de sis mesos i tres de dotze mesos. Pel que fa a l’edició 2020-2021, s’ha continuat apostant per la millora de l’ocupabilitat d’aquelles persones amb més dificultats d’inserció laboral i de les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia. En aquest cas, es van contractar quatre persones durant nou mesos, i dues persones durant dotze mesos.


En les dues edicions del programa Treball i Formació les persones participants es van incorporar a diferents àrees municipals, segons les necessitats de cada ajuntament. En el cas de Cubelles es van incorporar als equips de neteja i consergeria, mentre que ho van fer a la brigada i serveis administratius de l’Ajuntament de Canyelles i brigada municipal i equips d’auxiliars de l’Ajuntament d’Olivella.


Totes les persones participants van rebre formació transversal adequada als diferents perfils professionals, centrada en la intel·ligència emocional i el treball en equip. Durant tot el procés de realització de les accions d'experiència laboral i de formació, el personal tècnic del programa fa una tasca de seguiment i acompanyament a cada participant, per tal d’aconseguir una millora en les possibilitats de la seva ocupació. El programa Treball i Formació forma part de les estratègies del Pacte per a l’Ocupació del Garraf i està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu.


  • Formació i Treball CCG
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023