L’Ajuntament engega la redacció d'un pla de prevenció d’incendis forestals

12 de desembre de 2020


En la primera fase s'està actuant en parcel·les urbanes de titularitat municipal de Mas Trader IILa regidoria de Medi ambient ha iniciat els treballs de prevenció d’incendis forestals a les parcel·les urbanes interiors de titularitat municipal del segon sector de Mas Trader. Les feines estan supervisades per un enginyer forestal i l’empresa Entrearbres.

 

L'actuació que s’estan portant a terme actualment a les zones boscoses properes als habitatges de Mas Trader II consisteixen, principalment, en aclarir els boscos per minimitzar el risc d’incendi quan arribi el període crític. L'acció gaudeix d'una subvenció de la Diputació de Barcelona i la direcció d’obres d’Entrearbres, referent al sector per la seva trajectòria en prevenció d’incendis forestals i gestió del territori.

Pla de prevenció d’incendis

Aquesta no és una feina aïllada. L’Ajuntament de Cubelles porta setmanes treballant per tal de començar a desplegar un pla que permeti donar compliment a la normativa d’incendis forestals. Per fer-ho, ha contractat a l’empresa Entrearbres per tal d’assessorar-se i actualitzar tot allò que exigeix la legislació i detectar totes les mancances.

 

Actualment s’està analitzant la situació actual, així com detectant totes les zones vulnerables i formant al personal de l’Ajuntament per tal d’indicar els passos a seguir i assegurar al màxim el compliment de la normativa. El Consistori té la voluntat de tenir executades les franges perimetrals de baixa combustibilitat als diferents nuclis de població a curt termini. El 2021 es portarà a terme l’obertura de la franja perimetral a Mas Trader II i ja s’ha demanat a la Diputació de Barcelona la redacció d’altres projectes de franja perimetral, com el de Les Estoreres


  • Prevenció incendis Mas Trader II
  • Prevenció incendis Mas Trader II
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023