Les alcaldesses del Garraf analitzen les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia

11 de desembre de 2020


Ha estat el tema principal del darrer Consell d’Alcaldies de l’any a la seu de l'ens comarcalEl darrer Consell d’Alcaldies del Garraf de l’any, celebrat el 9 de desembre a la seu del Consell Comarcal, ha analitzat conjuntament la situació social i econòmica arran de la pandèmia. La sessió ha comptat amb la participació de l'Alcaldessa Rosa Fonoll a més d’Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes i presidenta de l'ens comarcal; Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella i Carme Almirall, regidora en representació de Sitges, a més de Mònica Gallardo, consellera comarcal adjunta a presidència.

 

El Consell d'Alcaldies s'iniciava amb una vídeo conferència amb Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) exposant una visió global de les perspectives econòmiques davant la COVID-19 i analitzant les tendències de recuperació que s’esperen per al primer semestre de l'any 2021 i així com altres consideracions de caire econòmic -nacionals i internacionals- que impacten en l'economia del Garraf.

 

Tot seguit, era torn per una trobada virtual amb Isidre Also, director de l’Agència de Desenvolupament Econòmic NODE Garraf, per tal de compartir amb les alcaldesses el desenvolupament del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, una acció emmarcada dins el Pacte per a l’Ocupació del Garraf amb l’objectiu de formular estratègies i determinar accions a implementar, per a orientar la comarca cap a espais de creixement econòmic, fer-la més competitiva i dotar-la de fortaleses i oportunitats per afavorir la inversió, la iniciativa, l’emprenedoria i l’atractivitat. En el marc d’aquest Pla, durant el darrer trimestre de l’any s’ha realitzat un procés de participació amb aportacions d’experts, professionals i coneixedors de diferents aspectes relacionats amb la comarca del Garraf. Així, s’han realitzat debats amb representants de diversos sectors com l’hostaleria, la indústria, la immobiliària, l’agricultura, la pesca, el turisme, la cultura, la promoció econòmica, la mobilitat, el comerç i les noves tecnologies, entre d’altres.

 

Al Consell d’Alcaldies també s'ha compartit informació sobre programes europeus que compten amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf i la participació de tots els ajuntaments, com son Garraf: camins, patrimoni i natura, Envelliment actiu i saludable, i dependència i Projecte d'eficiència energètica del Garraf. També s'ha debatut la proposta del Pacte per a l’Ocupació del GarrafPer un nou impuls econòmic i social, i de reactivació de l’espai econòmic al Garraf, així com el projecte del Pla Comarcal de Sostenibilitat i altres propostes de futur.


  • Consell alcaldies desembre 2020
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023