Cubelles se suma a l’estratègia conjunta contra l’amenaça d’Endesa de tallar el subministrament a persones vulnerables

5 de setembre de 2019


Ajuntaments i Diputació de Barcelona acorden un pla unitari basat en una taula tècnica de negociacióL’Ajuntament de Cubelles s’ha sumat a l’estratègia conjunta resultant de la trobada dels consistoris de la demarcació i la Diputació de Barcelona celebrada el passat 4 de setembre a Barcelona. El fons de la qüestió és l’amenaça que Endesa va enviar per carta a més de 200 ajuntaments catalans de tallar el subministrament a partir de l’1 d’octubre a les persones en situació de vulnerabilitat, si el Consistori no fa front al 50% del deute que asseguren es té amb ells.

 

A la reunió, encapçalada per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, es va acordar que no s'atengui a cap pagament reclamat per Endesa i sigui la Generalitat qui lideri la resposta com a administració màxima i responsable en temes de pobresa energètica. En quant a l’estratègia, es va acordar donar una resposta unitària a Endesa a través de la formació d’una taula tècnica per negociar i formalitzar un conveni que acabin signant totes les parts.

També es va acordar que el marc normatiu d’aplicació ha de ser la llei 24/15 de la normativa catalana que, entre d’altres, posa en valor el principi de prudència. Els ajuntaments també demanen que Endesa es retracti de l’amenaça de tallar el subministrament a partir de l’1 d’octubre com a premissa necessària per a la negociació d’un conveni que reculli els acords de la taula tècnica.

 

La regidora de Benestar Social, Alexandra Corvillo, explicava als micròfons de Ràdio Cubelles la postura ferma de l’Ajuntament de Cubelles.

 


  • Reunió alcaldes Endesa (diba.cat)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023