2a Setmana de la Salut, del 6 al 9 d’abril

1 d'abril de 2016


L’objectiu és promoure hàbits de vida saludables a través d’un ampli programa d’activitats



El 7 d’abril és el Dia Mundial de la Salut coincidint amb l’aniversari de la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1946 i per commemorar-ho l’Ajuntament de Cubelles organitza un ventall d’activitats variades dins la Setmana de la Salut, del 6 al 9 d'abril.

 

El projecte es va crear l’any passat impulsat per la regidoria de Joventut amb l’objectiu de promocionar hàbits de vida saludable, de sensibilitzar sobre els possibles riscos que es poden patir i d’emfatitzar la importància de tenir cura de totes les vessants de la nostra salut: física, mental, emocional i sexual.

Els dies 6 i 7 d’abril s’organitza la Gimcana de la Salut per tots els grups de 2n d’ESO dels Instituts Cubelles i Les Vinyes. Amb aquesta gimcana es tracten de manera dinàmica i divertida diferents temes de salut d’interès dels adolescents. La gimcana es du a terme des de l’Espai Jove i els serveis TRACA i Assessoria de Salut per a Joves.

 

El mateix dia 7 d’abril, pels grups de 1r de batxillerat, es realitza una activitat de musicoteràpia, en concret un cercle de percussió, on es treballaran la comunicació interpersonal i intergrupal i es donaran eines per a reconèixer i gestionar l’estrès.

 

A més de les activitats que s'ofereixen als instituts de secundària, n'hi ha d'altres d’obertes adreçades al públic en general.

 

El dia 9 d’abril es repeteix el Taller de risoteràpia, organitzat conjuntament amb l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel. Aquest taller és obert a tothom (a partir de 15 anys), gratuït, i tindrà lloc al pati de ponent del Castell de 11:30 a 13:30. Cal inscriure’s-hi prèviament a l’Exposició.

 

El mateix dissabte 9 d’abril a la zona de l’skatepark es celebrarà un Matí de Salut i Esport, adreçat a adolescents i joves, amb classes gratuïtes i activitats entorn l’Scooter, Longboard, Slackline, i classes de Zumba i Bollywood obertes. Hi trobarem també la Vela de Salut del TRACA, des d’on s’oferirà informació entorn a la salut i sucs de fruita de manera gratuïta. Per aquesta jornada es compta amb la implicació de LlissK, Surfing World Cubelles i l’Associació Oreka. Per aquestes activitats no és necessària inscripció prèvia.


  • 2a Setmana Salut
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023