A punt les activitats de foment del català a Cubelles

22 de setembre de 2014


Els cursos de reforç de català i les trobades del ‘Voluntariat per la llengua’ començaran a partir d’octubreL’inici del curs acadèmic marca també el tret de sortida a les activitats i cursos de foment i aprenentatge de llengua catalana. Enguany des del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) s’oferten cursos de 20 hores cadascun de reforç de conversa, ortografia i habilitats orals i escrites que es duran a terme els dilluns i dimecres de 17:30 a 19:00h. a l’institut Cubelles.

El curs de reforç de conversa va adreçat a persones que encara tenen dificultats per expressar-se en català, que necessiten millorar la fluïdesa i adquirir més vocabulari per poder mantenir una conversa en català en un àmbit quotidià. El de reforç de les habilitats orals i escrites s'adreça a persones que volen utilitzar el català en àmbits més formals. D’una banda es treballarà l’expressió escrita:  aprendrem a escriure una nota a la professora de l’escola, a posar un anunci en un diari, a fer una invitació, a enviar un correu electrònic, a formular una queixa o a escriure una carta a l’administració. I de l’altra, es treballarà l’expressió oral. Per exemple, com trucar en un programa de ràdio per donar l’opinió, com expressar-se en una reunió de veïns o com donar l’opinió en una reunió de pares.

Pot sol·licitar-se més informació a la regidoria d’Ensenyament (93 895 16 02 ensenyament@cubelles.org) o al servei de català del CPNL de Vilanova i la Geltrú  (93 811 57 73 vngcat@cpnl.cat).

 

Paral·lelament, també el mes d’octubre començaran les trobades mensuals del Voluntariat per la llengua, un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

 

A Cubelles les trobades s’iniciaran el 16 d’octubre a les 19h. al Centre Social i es repetiran un cop cada mes fins el gener. Per més informació es pot trucar al telèfon 93 811 57 73 o per correu-e a vxl.garraf@cpnl.cat.

 

El programa Voluntariat per la llengua va néixer l’any 2003 i ja hi han passat gairebé 80.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europa i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).


Documentació adjunta

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023