Cubelles repeteix al SITC dins la marca Costa de Barcelona

1 d'abril de 2014


El certamen internacional de Turisme a Catalunya se celebra del 4 al 6 d’abril al recinte firal de MontjuïcEl Saló Internacional de Turisme a Catalunya (SITC) que es realitzarà del 4 al 6 d’abril al recinte firal de Montjuïc de Barcelona comptarà, un any més, amb la presència de Cubelles a l’estand de la Diputació de Barcelona, dins la marca turística Costa de Barcelona, comarca del Garraf.

 

Com a novetat d’enguany, Cubelles oferirà, a més de la informació pròpia de la vila una sèrie d’activitats per donar a conèixer l’oferta turística del municipi. La presència de Charlie Rivel en nom de Cubelles serà present amb una nova visita al SITC del gegantó del pallasso, a més del taller de maquillatge de Charlie Rivel amb el que el visitant podrà conèixer com es preparava abans de sortir a la pista, els colors bàsics de la màscara, els vestits que havia utilitzat i els passos que han de seguir per maquillar-se com ell. Tot plegat d’una manera lúdica adreçada als més menuts.

 

Llegenda pirata

Al llarg dels dies que el saló estigui actiu també hi haurà la narració teatral de “La misteriosa llegenda pirata de Cubelles”: El mes de juliol de 1995, tècnics del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, durant els treballs de restauració del castell de Cubelles, van quedar admirats per una sèrie de grafits amb representacions de naus i embarcacions propis de la costa mediterrània al s.XVIII. a la part alta de l'edifici. Per les firmes i escrits situats al costat dels grafits els experts van deduir que van ser dibuixats per un jove veí de la vila de Cubelles anomenat Ventura Almirall. Segons un dels grafits, aquest noi tenia 19 anys quan els va pintar i fan referència a l'any 1768, doncs se sap amb certesa que Ventura Almirall va estar tancat a la torre entre el mes de setembre i el mes d'octubre de 1768. Molts misteris són els que envolten aquesta història que s'intueixen entre les restes de grafits, que el temps, la humitat i les reformes ha deixat mutilada. I aquí és on tot comença, una aventura de pirates, enigmes, tresors dels molts que han poblat el mar mediterrani des del principi de la història.

 

Accions paral·leles

Pel que fa a les accions de promoció i difusió, durant la setmana es realitzen diferents actes al voltant del SITC, en els quals Cubelles també hi serà present com al Fòrum Turístic, el congrés sobre l'aplicació de les TIC al sector del Turisme organitzat per Barcelona Digital Centre Tecnològic. Representants municipals participaran en jornades Turisme peer to peer (compartir coneixement entre ciutadans) i App shots i turisme (aplicacions per a mòbils en el món turístic).

 

També en el marc del SITC, l’Agència Catalana de Turisme organitza la Trobada de Mercats Emissors. Es tracta d’una trobada bianual entre els professionals del sector turístic de tot Catalunya i els Directors/es dels Centres de Promoció Turística a l'estranger amb els seus tècnics. Cubelles té concertades les entrevistes amb representants del Benelux, França, Europa Central i Països Nòrdics amb el programa de l'Agencia Catalana de Turisme Catalunya Convention Bureau.

 

Per la seva banda, l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel hi serà present amb el taller de maquillatge, que es realitzarà dissabte 5 d'abril de 12h a 13h i que comptarà amb la presència del gegantó de Charlie Rivel. 


  • SITC
  • Flyer pirates
  • Portada flyer pirates
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023