L’Ajuntament vol traslladar el búnquer i museïtzar el Fortí de la Mota de Sant Pere

26 de març de 2024


El govern busca el suport de la Diputació de Barcelona per a l’estudi i finançament dels projectesL’Ajuntament estudia traslladar el búnquer d’artilleria de la platja i rehabilitar el Fortí de la Mota de Sant Pere. En el primer cas, l’objectiu és retirar uns metres a la sorra aquesta obra defensiva estratègica per evitar que s’acabi perdent a causa de l’erosió del mar. En el segon, el Consistori sol·licita un projecte de museïtzació del Fortí per obrir-lo a visites i adequar-lo pel que fa a seguretat i accessibilitat, així com poder aprofitar la casa que hi ha a sobre.

 

Amb aquesta voluntat, l’Alcaldessa Rosa Fonoll i la regidora de Patrimoni i Memòria Històrica, Renata Bedós, s’han reunit amb el diputat de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro, per mostrar-li aquests dos espais i contemplar opcions. Han participat a la visita l’historiador Adrià Cabezas i l’arxivera municipal, Nuria Jané.

 

En aquest primer contacte, Rosa Fonoll ha explicat que “tenim el suport de la Diputació i esperem aconseguir el finançament per poder a dur a terme els dos projectes”. Renata Bedós ha detallat que “des de l’inici de la legislatura hi havia la voluntat de tirar endavant projectes de memòria històrica. Hem demanat dues propostes a la Diputació i, un cop les tinguem, haurem de valorar d’on surt la inversió per tirar-les endavant”.

 

Per la seva banda, Jesús Naharro ha mostrat la intenció de donar importància a aquests dos elements del patrimoni cubellenc. “Estem en disposició de poder ajudar amb els estudis per veure quina és la millor obra que es pot fer perquè siguin visitables i puguin explicar tot el que va succeir durant la Guerra Civil”.


  • Visita_bunquers_1.jpeg
  • Visita_bunquers_2.jpeg
  • Visita_bunquers_3.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023