Cubelles commemora el Dia del Migrant amb una desena d’activitats

15 de desembre de 2023


La vila organitza un programa d’actes per a tots els públics amb l’objectiu de sensibilitzar i trencar estereotips al voltant de les persones migrantsCubelles commemora el Dia Internacional del Migrant amb una desena d’activitats dirigides a tota la ciutadania. Els actes començaran aquest dissabte, 16 de desembre, i s’allargaran fins al proper dijous 21 de desembre.

 

El Dia Internacional del Migrant es commemora arreu del món el 18 de desembre amb, entre altres objectius, posar en valor la diversitat cultural com a element enriquidor per a les societats i fomentar la integració.

 

Cubelles se suma a aquesta commemoració amb la voluntat de lluitar contra el racisme i la xenofòbia, trencar estereotips al voltant de les persones migrants i fomentar la integració social, tal com explica la regidora de Benestar Social, Alexandra Corvillo, qui considera que “hi ha molta desinformació al voltant del col·lectiu de persones migrants, una situació que provoca que la migració sigui percebuda com a amenaça per una part de la població i que facilita, a més, la propagació de discursos xenòfobs i populistes que no defineixen la realitat i la manipulen”. En aquest sentit, Corvillo defensa la necessitat de dur a terme polítiques “que fomentin la integració social i sensibilitzin a la ciutadania, traslladant una imatge molt més veraç sobre la situació real de les persones migrades”.

 

L’acte institucional i la lectura del manifest tindran lloc el diumenge 17 de desembre al migdia, a partir de les 13 h, a la plaça de la vila. S'oferirà també una mostra d’aperitius del món amb l’objectiu de donar a conèixer i apropar les diferents cultures que conviuen a Cubelles.

 

L’Espai Jove, per la seva banda, commemora també el Dia del Migrant amb un programa variat d’actes dirigits a la gent jove i impulsats també per joves del municipi. Activitats esportives, lúdiques, jocs, contes, actuacions musicals, DJ’s, una exhibició castellera, un dinar popular o un espectacle de monòlegs en directe a càrrec dels humoristes Lamine Thior & Yunez Chaib, formen part de la proposta de la regidoria de Joventut, agrupada sota el títol de Tot gat i fura. Per al regidor de Joventut, Pau Rodríguez, “la gent jove de Cubelles és diversa i considerem que és important apropar la realitat de la nostra joventut a tota la ciutadania per tal que puguem conèixer-nos millor i celebrar aquesta diversitat”.

 

Les activitats es distribuiran entre els dies 16, 18 i 21 de desembre i es poden consultar en aquest enllaç. Paral·lelament a aquestes jornades obertes a tothom, la regidoria ha organitzat també diverses activitats de sensibilització als centres de secundària de Cubelles.

 

Serveis municipals per a les persones migrants

L'Ajuntament disposa de diversos serveis per assessorar i acompanyar les persones migrades en els seus processos d'integració a Cubelles. Entre ells, el Servei de Primera Acollida i el servei d'assessorament legal AMIC.

 

Assessorament Jurídic en Matèria d'Estrangeria

Es tracta d’un servei personalitzat d’assessorament en tot allò relacionat amb l’estatus legal de la persona estrangera, de revisió de la documentació, de suport per el relleu de sol·licituds, la descarrega de taxes, els procediments i passos per la tramitació, entre d’altres.

Dies d’atenció: 2 dijous al mes

Cita prèvia: 938950300 ext. 512

Lloc: Centre Social, despatx 2. Carrer de Joan Roig i Piera, 3-5.

 

Servei de Primera Acollida

Ofereix acompanyament, seguiment i orientació a persones nouvingudes al territori, amb l’objectiu de promoure la seva autonomia i facilitar el procés de regularització de la seva situació administrativa.

Dies d’atenció: dimarts i dijous de 8 h a 14 h. Els dijous també de 15 h a 18 h.

Lloc: Centre Social, despatx 2. Carrer de Joan Roig i Piera, 3-5.

Tel. 627 03 27 69

 

 

 

 


  • Dia del migrant espai jove foto.png
  • CASTELLS TOT GAT I FURZ.jpg

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023