Promoció econòmica valora d’èxit el nombre d’assistent a la 4a fira Cubermut

10 de novembre de 2023


La venda de vermut i les degustacions ha estat rècord, amb més de 5.300 degustacions de vermut i 8.000 aperitius, racions i tapes venudesEl Cubermut, la Fira del Vermut i l’Aperitiu de Cubelles, es consolida com a una de les cites imprescindibles del calendari cubellenc. Després de dos anys sense celebrar-se, la quarta edició ha aplegat una gran afluència de persones que s’han donat cita al passeig Marítim.

 

La regidoria de Promoció Econòmica i el grup El Peixet han fet una valoració molt “positiva” a tenor de les xifres que han facilitat els propis expositors, que enguany han arribat a la vintena. En total s’han venut uns 2.300 gots commemoratius del Cubermut, més de 5.300 degustacions de vermut i de 8.000 aperitius, racions i tapes.

 

A més de la xifres, Núria Planas ha destacat que “tot i no tenir les dades definitives, ens quedem amb la sensació de molta afluència de persones entre la una i les tres de la tarda en les dues jornades”. Una sensació que corrobora l’acceptació i satisfacció entre les persones que van realitzar els tallers de maridatges de vermuts i formatges, a càrrec d’Olave i Lo Racó del Vermut, i les degustacions del Vermut Experience de la mà d’Isidre Santos, director i presentador de Vermut Ràdio.

 

L’impacte econòmic de la fira, tant directe com indirecte, és significatiu”, explica Planas que considera aconseguit l’objectiu de “desestacionalitzar l’oferta gastronòmica en temporada baixa, com demostra veure restaurants i terrasses plenes”.

 

Les dades facilitades per l’Oficina Municipal de Turisme indiquen que l’esdeveniment ha atret visitants de fora del municipi, la comarca i fins i tot de tota Catalunya. La ubicació i l’ambient festiu i familiar també han estat ben rebuts.

 

Música i expositors

Una sensació que també comparteix la vintena d’expositors que han pres part de la fira del vermut i que combina els veterans fidels a la fira com Vermuteria Canalla, Patates Piqué, Tafaner, Olave, MedirFlash by Espinaler, Lauro Sant José, així com nous expositors de vermut com Lo Racó del Vermutenc, Vermut Bandarra, Events Cocktail Bar, la Madre Vermouth, Vermut Sa Concha, Vermut Antich i Vermut Dolores. A més, s’ha comptat amb nous participants de restaurants locals entre ells El Rancho Argentina, Cassual, La Toxica i Brisa.

 

Pel que fa a l’oferta musical, es va descentralitzar el programa en dos escenaris, un a l’alçada del passatge de Migjorn i l’altre al carrer de Girona. El públic va gaudir de les actuacions del Duo Kojacs de swing, el concert de rumba de Dantuvi, l’acústic de pop d’Esther Luna Dueto, la música de Salva Beltran, Veneno en la piel i K.

 

Cal assenyalar especialment la participació dels Castellers del Foix, que va oferir una diada castellera al Cubermut.

 

El Cubermut no només és una celebració de la cultura del vermut i l’aperitiu, sinó també “és un exemple de com un esdeveniment singular pot tenir un impacte econòmic positiu en el municipi”. En aquest sentit, la regidoria ha fet una valoració “molt positiva de l’esdeveniment, pel que comporta de promoció i d’innovació constat del municipi, amb propostes singulars que contribueixen a la desestacionalització a principis del mes de novembre, així com per l’impacte econòmic pel municipi en general i en particular pel sector de la restauració”.

 

El Cubermut ha tingut un cost econòmic d’11.800€, dels quals la majoria provenen d’una subvenció de la Diputació de Barcelona (10.500€) pel fet de ser una fira innovadora i de col·laboració público-privada, coorganitzada per l’Ajuntament de Cubelles i el Grup Peixet. La resta l’ha aportat el Grup Peixet  a través de d’esponsors com Patates Piqué, Tafaner, Fertub i  Estructuras Soriano.

Agraïment de l’organització

Des de la regidoria de Promoció Econòmica es vol agrair especialment a tots els expositors de vermut participants i als establiments locals per la seva col·laboració i dedicació.

 

També es vol destacar l’imprescindible treball del personal de l’Àrea de Desenvolupament Local i del departament de comunicació i les persones membres de la neteja, de la policia i de la brigada, que van fer front amb determinació a les condicions climàtiques adverses en els dies previs a l’esdeveniment.


  • Cubermut 2023
  • Cubermut 2023
  • Cubermut 2023
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023