Cubelles reprèn el programa ABRIK de suport emocional a menors en entorns de violència de gènere

26 de setembre de 2023


La regidoria d’Igualtat amplia el programa i les places que s’ofereixen, i incorpora sessions de treball de coeducació i habilitats comunicatives dirigides a conscienciar de les desigualtatsEl programa ABRIK de suport emocional a menors que viuen en entorns de violència de gènere es reprèn aquest mes d’octubre després de l’aturada de l’estiu. Aquest any, el servei s’amplia, amb la incorporació de més places grupals de gestió emocional per a tots els infants i adolescents, independentment de si han viscut o no situacions de violència masclista. Com a novetat, a més, s’incorporaran noves sessions en les quals es treballarà la coeducació i habilitats comunicatives i socials, amb l’objectiu de conscienciar de les desigualtats i prevenir la violència.

 

El programa s’estructura en una proposta basada en la perspectiva de gènere i la prevenció de violències, i s’emmarca dins la campanya Cubelles diu no a les violències masclistes en què la regidoria d’Igualtat treballa de forma transversal. L’objectiu és acompanyar els infants i els adolescents i ajudar-los a gestionar les seves emocions, reconèixer les pròpies fortaleses, a ser més resilients i a construir relacions saludables des d’una perspectiva de gènere, entre d’altres.

 

La regidora d’Igualtat, Núria Planas, ha explicat que “la nostra cosmovisió, la forma en la que percebem i entenem el món, també pel que fa a la perspectiva de gènere, es comença a gestar des que som infants. Per això, apostem per l’educació emocional des de la infància, amb la idea de facilitar eines perquè els nens i les nenes es puguin desenvolupar d’una forma sana i igualitària, cosa que repercutirà en un millor futur per a ells i per a tota la societat”.

 

Seguint la línia iniciada el curs passat, les sessions es desenvoluparan de forma individual i grupal. El treball individual està dirigit als infants que han patit situacions de violència, per tal de poder fer-ne un seguiment més proper. Les sessions grupals, per contra, agruparan tots els infants i abordaran aspectes més genèrics relacionats amb la gestió de les emocions i les relacions. 

 

Dirigit a infants d’entre 7 i 12 anys, el programa s’estructura en tres parts. La primera part (5-6 sessions) consisteix en treballar aspectes d’identificació i regulació emocional per ajudar a promoure respostes emocionals i conductuals més adaptatives. La segona (5-6 sessions) consisteix en treballar aspectes relacionats amb la pròpia identitat, autoconcepte i autoestima per fomentar un major coneixement d’un mateix, fomentant la resiliència. La tercera part (5-6 sessions) treballa aspectes més relacionats amb la construcció de relacions saludables, així com les habilitats socials i de comunicació.  

 

Les famílies interessades poden sol·licitar el servei posant-se en contacte amb el Centre Violeta a través del correu: igualtat@cubelles.cat

 


  • Abrik
  • XXSS_insta.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023