L’Ajuntament confirma l’acceptació de la Generalitat dels terrenys per a l’Institut Les Vinyes

25 de setembre de 2023


El Consistori ha dut a terme millores en les tres escoles del municipi, però reclama a Educació inversió en obres estructuralsEl govern local ha contactat amb el departament d’Educació per confirmar la cessió del terreny de l’Institut Les Vinyes, una aprovació que va passar pel ple del juliol de l’any passat i de la que el Consistori no havia rebut resposta.

 

L’Alcaldessa Rosa Fonoll ha explicat que “el director dels serveis territorials d’Educació al Penedès, Josep M. Colomé, ha confirmat l’acceptació de la Generalitat de la cessió del terreny del carrer Nou per construir el centre i que abans d’acabar d’any tindran la dotació pressupostària per a l’elaboració i execució del projecte”.

 

Segons l’Alcaldessa, el responsable d’Educació al Penedès considera que la construcció del centre és una prioritat. “Ens han remarcat que som els primers de la llista i que aquest tema és un repte personal”. Des del Consistori es confia en aquesta voluntat i es continuarà fent seguiment i pressió per a l’acompliment dels terminis proposats.

Reivindicació de millores estructurals a les escoles

En paral·lel a aquest tema, l’Ajuntament està reclamant millores estructurals per a les escoles. “Hem assumit localment la part que hem pogut”, ha explicat la regidora d’Ensenyament, Renata Bedós. N’és un exemple la climatització dels centres, de la qual la Generalitat no es fa càrrec. “Per aquest motiu, l’Ajuntament ha dotat cada aula de dos ventiladors, així com també els despatxos de direcció i els espais comuns com els menjadors”.

 

Segons la regidora, “sabem que hi ha un finançament per a poder solucionar el problema de les goteres a l’escola Vora del Mar, i també volem parlar amb el departament d’Educació per les obres que s’han de fer a l’escola Josep Andreu Charlie Rivel”. En el centre més veterà del municipi, l’Ajuntament va assumir les obres del mur el curs passat, però cal dur a terme altres inversions que es reclamaran a la Generalitat. “Es farà un estudi per valorar quines deficiències presenta l’escola i, a partir d’aquí, haurem de veure quina part és manteniment o inversió”, ha comentat Renata Bedós.

 

En el cas de l’escola Mar i Cel, el Consistori acaba d’instal·lar una tanca per tal de minimitzar l’impacte visual amb el punt verd, però reivindica que hi ha pendent el canvi d’una escala d’emergència. “Durant l’estiu s’han fet obres de condicionament i esperem que en breu se substitueixi. No s’utilitza habitualment, però per la seguretat dels infants cal tenir-la en condicions”, ha afirmat la regidora.           

 


  • InstitutLesVinyes_1.JPG
  • Ventiladors.JPG
  • Ventiladors_menjador.JPG
  • Tanca Mar i Cel.JPG
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023