Cubelles acull una mostra de cinema documental mediambiental entorn del dia de l'educació ambiental

27 de gener de 2023


La jornada es complementa amb un taller familiar de titelles amb verdures i l'exposició 'Arran de Mar'Les regidories de Medi Ambient, Comunicació i Turisme, amb la col·laboració de la Biblioteca municipal de Cubelles i el festival internacional de Cinema del Medi Ambient, Suncine, organitzen el dissabte 28 de gener al matí una jornada d'activitats per commemorar el dia internacional de l'educació ambiental (26 de gener).

 

Els actes, que se celebraran a la biblioteca de Cubelles, combinaran una mostra de cinema documental, a càrrec del Suncine, amb un taller familiar per fer titelles amb verdures i l'exposició del Consell Comarcal del Garraf 'Arran de mar', que mostra tot el patrimoni natural de la comarca.A la sala d'actes del nou equipament cultural hi haurà una marató de documentals des de les 10 del matí fins a les 13 hores, en què finalitzarà l'activitat.

 

Dins la mostra del Suncine, festival internacional de cinema de medi ambient del qual Cubelles és subseu, es projectaran sis documentals del 2021 i 2022 relacionats amb la mirada femenina al canvi climàtic, la secció reflexionem cap a on anem i les històries de mar i muntanya:

 • 10.00 h. 'Ella, canvia el clima', dels directors nigerians Dolapo Aleke i Deji Akinpelu (23').
 • 10.30 h. Operació Pacífic, un curt infantil de la xilena Alejandra Araya (30').
 • 11.00 h. 'Tornant a l'origen: de la pradera a la selva' (27').
 • 12.00h. 'Dones de la terra' també de la parella nigeriana Dolapo Aleke i Deji Akinpelub (23').
 • 12.30 h. 'L'edat de plàstic, per sempre?', de l'espanyol Julio Pérez del Campo (14').
 • 13.00 h. 'Petjades al bosc', un documental infantil de les directores de Malàisia Juhaidah Joemin i Sandra Khoo (18').

A les 11 i a les 12 hores, mentre a la sala d'actes es projecten els documentals, la biblioteca municipal ha organitzat dos tallers relacionats amb l'educació ambiental. Es tracta del taller 'Titelles amb verdures', que va obrir inscripcions fa unes setmanes i ha estat un èxit, ja que s'han completat totes les places.

Exposició Arran de Mar

Des del 27 de gener fins al 18 de febrer, les persones usuàries de la biblioteca podran visitar al vestíbul l'exposició promoguda pel Consell Comarcal del Garraf 'Arran de mar', que proposa un passeig pels espais naturals singulars i únics de la costa i del litoral del Garraf protegits ambientalment. Aquests espais han estat declarats Llocs d'importància Comunitària (LIC), Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), Xarxa Natura 2000.

 

En tan sols 26 km de costa, passant per Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, trobem una gran varietat d'espais naturals, d'alt valor ambiental. Són espais rics i diversos en patrimoni natural i històric; espais forestals amb garrigues, brolles, pinedes, matollars; amb un patrimoni geològic de costa abrupta amb platges, cales, coves, esquerdes, falles, penya-segats dunes i canyissars; zones deltaiques i fluvials. També espais agrícoles de vinyes i conreus, camins de ronda, senders i grans recorreguts, ermites, restes i castells, coves amb restes prehistòrics. I un mar sempre al costat, ple de vida amb fons marins singulars d'elevat interès i riquesa pesquera.

 

Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient, ha destacat la importància "de la sensibilització en les accions encaminades a aturar i revertir el canvi climàtic". D'aquesta necessitat neix la col·laboració entre l'Ajuntament de Cubelles i el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, Suncine, que "ens ajuda a portar aquesta consciència, sobretot entre els més joves, per tal que canviem els nostres hàbits de consum i de relació amb el medi natural".

 


 • Mostra cinema Cubelles
 • Cartell titelles amb verdures
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
 • Plaça de la Vila, 1
 • 08880 Cubelles
 • Fax 938951023