Completades les feines a la franja perimetral de Les Estoreres per reduir el risc d’incendi

11 de gener de 2023


L’actuació respon al pla de prevenció i al mapa de delimitació de la urbanitzacióLa regidoria de Medi Ambient, sota la direcció de l’enginyeria forestal i mediambiental Entrearbres, ha completat les obres de disminució de la densitat de l’estrat arbori i arbustiu a la franja perimetral de la urbanització Les Estoreres.

 

Aquesta actuació s’ha realitzat per tal de donar compliment a la normativa vigent en matèria de prevenció d’incendis forestals, evitant la continuïtat vertical i horitzontal de la massa forestal. D’aquesta manera, en cas d’incendi, aquest seria de baixa intensitat en aquestes zones perimetrals i hauria oportunitat d’extinció. L’empresa Talher ha estat l’encarregada d’executar la reducció de massa forestal de les franges perimetrals d’aquest sector, seguint el Plànol de Delimitació de les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals, aprovat pel ple l’abril de 2022, i el Pla de Prevenció d’Incendis forestals a les urbanitzacions per a les Estoreres (PPU Estoreres), que va rebre el suport el 13 de juliol.

 

El cost de l’actuació és de poc més de 15.000 euros, dels quals l’Ajuntament podria rebre fins el 80% d’una subvenció tramitada amb la Diputació de Barcelona.

 

Josep Maria Hugué ha explicat que aquestes feines “han estat supervisades en tot moment pels tècnics de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis  Forestals de la Diputació de Barcelona”.


  • gestió boscos estoreres
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023