Contractat l’estudi de viabilitat econòmica i constructiu de la piscina coberta i gimnàs de Cubelles

25 d'octubre de 2022


Es dona així compliment al compromís del Pla de Mandat d’estudiar la possibilitat de construir aquest equipament esportiuLa Junta de Govern Local ha aprovat la contractació d’un estudi de viabilitat econòmica i un estudi previ al projecte arquitectònic per a la construcció d’una piscina coberta a Cubelles. Aquest estudi dona resposta al compromís del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023, que contemplava estudiar aquesta viabilitat, tant econòmica com constructiva.

 

El regidor d’Esports, Narcís Pineda, considera que “és un primer pas per veure si existeix una necessitat real al municipi de disposar centre esportiu i de salut, ja que són moltes les persones que ens ho han demanar però no comptem amb dades sobre les quals prendre la decisió d'aquesta important inversió”. A banda de la petició ciutadana, els estudis de localització del Consell Català de l’Esport també ho detecten com un dèficit. Pineda considera que "un cop completada la construcció de la biblioteca, totes les formacions hauríem de tenir la construcció d'un centre d'esport i salut com a objectiu per als propers anys".

 

Per aquest motiu, la regidoria ha encarregat un estudi de la viabilitat econòmica de construir i explotar una instal·lació esportiva d’aquesta dimensió a l’empresa Gempro Serveis d’Assessorament SL (13.915,00€). L’objectiu és analitzar si els més de 16.000 habitants, més la població flotant de Cubelles i el seu entorn, serien suficients perquè la construcció i posterior explotació fos prou atractiva com per atraure a empreses del sector.

 

Des del punt de vista esportiu, Pineda valora que “aquesta nova construcció permetria ampliar l’oferta d’activitats adreçades a tothom des de la vessant esport, lleure i salut”, una de les prioritats de la regidoria. A més, es compta amb diversos espais qualificats d’equipaments de titularitat municipal per a ubicar-hi el complex esportiu amb piscina coberta.

Estudi previ del projecte constructiu

Però a banda d’avaluar la viabilitat econòmica del centre esportiu i de salut, la regidoria vol avançar també en les necessitats que hauria de cobrir la construcció: l’avanç del quadre de superfícies i la descripció de l’emplaçament i les característiques del solar que indiqui l’estat actual d’ocupació, la superfície, les dimensions, l’orientació i les servituds existents, la ubicació del solar o el terreny en relació amb el nucli urbà, amb les mides i les superfícies del solar, l’orientació i també les cotes de nivell més significatives, l’organigrama funcional amb expressió de les seves implicacions volumètriques, el pressupost estimatiu de les obres i l’estimació de consums de la instal·lació en funció dels usos previstos i costos d’amortització de les instal·lacions. Aquest estudi el realitzarà l’empresa Trench Enginyers SL (16.214€).


  • Piscina municipal i terrassa del restaurant
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023