L’Ajuntament de Cubelles activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

26 de juliol de 2022


Es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establimentsL’Ajuntament de Cubelles posa en marxa una campanya informativa adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre.

 

La iniciativa es durà a terme durant tot l’estiu. En aquest període, un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran tots els establiments de la ciutat, principalment bars, cafeteries i restaurants, amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

 

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residu. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

 

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. 

 

A més, el treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on serà adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidat de grans quantitat de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

 

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Cubelles i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea ens marcava recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020, mentre que a Cubelles vam arribar al 35,19% de recollida selectiva. El 2025 l'objectiu serà del 55%.

 

Millorar aquestes xifres requereix de la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

 

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.


  • Contenidors del nucli antic
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023