La regidoria de Benestar social segueix reforçant l’equip de treballadores socials encarregades del servei de primera acollida

5 d'octubre de 2021


L’Ajuntament referma els seus esforços davant l’augment de consultes i peticions procedents de col·lectius en situació d’especial vulnerabilitatLa regidoria de Benestar social, encapçalada per la cinquena tinenta d’alcaldia Alexandra Corvillo, segueix reforçant, tal com ha vingut fent des de començament de mandat, l’equip de professionals socials, especialment el de les treballadores abocades en el servei de primera acollida. D’aquesta manera, l’Ajuntament continua invertint esforços davant l’augment constant de peticions i consultes procedents d’usuaris en situació d’especial vulnerabilitat. Durant els darrers dies, el consistori ha renovat el conveni que cobreix l'ampliació de la professional referent de l'atenció de primera acollida, així com la tècnica de la gent gran, l'ampliació a jornada sencera de l'administrativa de l'àrea i la jurista encarregada de l'assessorament per a persones d'origen immigrant.    

 

Tal com succeeix arreu del territori, les conseqüències derivades de la pandèmia sanitària, sumades als efectes encara persistents de la crisi econòmica en alguns sectors, ha propiciat el creixement del volum de feina dels serveis socials, arribant-se a duplicar i fins i tot triplicar en alguns casos. Així, als usuaris ja tractats al departament de Benestar social s’hi afegeixen ara de nous amb necessitats bàsiques, començant pel mateix subministrament d'aliments.

 

Amb el reforç de l’equip de professionals, l’àrea pot mantenir els seus estàndards de qualitat en les prestacions que ofereix a la població alhora que permet el seu esponjament. En aquesta línia, a més, la regidoria també ha posat en marxa recentment un servei gratuït d’assessorament jurídic per a persones d’origen immigrant. Mitjançant una advocada especialitzada, l’Ajuntament ofereix suport en qüestions relacionades amb estudis acadèmics, la Llei d’estrangeria i l'arrelament social, laboral i familiar, entre més.

 

L'objectiu amb què es treballa des de les regidories de la Gent gran i Benestar social passa per mantenir aquesta infraestructura també durant el 2022, atesa l'alta demanda registrada als serveis socials i l'aposta inequívoca i potent pel col·lectiu de persones de més edat del municipi.  


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023