Neix Fem pinya, un projecte que involucra tot el municipi en la lluita contra la solitud no volguda de la gent gran

29 de juny de 2021


La iniciativa converteix comerços, entitats i veïnat en aliats en la detecció de persones que pateixen de soledat no desitjadaL’Ajuntament de Cubelles ha endegat el projecte Fem pinya, una iniciativa que busca involucrar el teixit associatiu i comercial de la vila en la lluita contra la solitud no volguda de la gent gran i convertir entitats, botigues i ciutadania en aliats dels Serveis socials a l’hora de detectar casos de persones en situació de soledat no desitjada.

 

En el moment en què s’identifiqui algun possible cas, es podrà trucar al telèfon de la tècnica de referència de la regidoria de la Gent gran (652 83 75 63) per tal d’alertar el personal de l’àrea liderada per la seva titular, Alexandra Corvillo, i activar el protocol de la lluita contra la soledat. Un cop posada en marxa tota la maquinària del departament, les persones detectades s’inclouran al grup de seguiment assistencial de suport emocional, que es duu a terme tant per telèfon com mitjançant la iniciativa pionera de les videotrucades a través d’aparells Alexes. El projecte també inclou la seva incorporació a l’oferta de tallers i activitats endegada per la regidoria amb la finalitat de teixir una xarxa social entre els seus integrants i que es beneficiïn dels avantatges psicosocials que implica el desenvolupament d’activitats lúdiques.   

 

Des de l’àrea de la Gent gran, a més, es crearà una taula integrada per tots els agents implicats i voluntariat amb la finalitat de tractar i compartir metodologies, casos, difusió i tot allò relatiu a l’evolució de la iniciativa.    


  • Projecte contra la solitud i per l'envelliment actiu
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023