Oberta la consulta pública prèvia del reglament d’estacionament regulat a la franja marítima

9 d'abril de 2021


El termini per presentar propostes a través del formulari habilitat al web municipal finalitza el 18 d’abrilL’Ajuntament de Cubelles, a través dels Serveis Tècnics, ha obert la preceptiva consulta pública prèvia per a la redacció del reglament del servei públic municipal d’estacionament regulat amb limitació horària a l’espai públic al municipi de Cubelles, d’acord amb l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Les persones interessades en participar de la redacció d’aquest reglament poden fer aportacions a través del formulari web fins el 18 d’abril.

 

Aquest reglament es redacta davant la necessitat detectada de regular l’estacionament de vehicles a la franja marítima, especialment durant l’època estival. L’increment del parc mòbil de la ciutadania de Cubelles i el creixent número de visitants a les platges que es desplacen amb vehicle privat, provoca problemes en la mobilitat de tota la vila i en la convivència entre veïns, comerciants i població flotant. En temporada alta es complica l’estacionament al carrer del veïnat de la zona marítima i es fa molt difícil garantir una adequada rotació de vehicles a l’espai públic i una mobilitat fluïda.

 

És per aquest motiu que, d’acord amb els representants veïnals de la zona, es vol implantar un servei d’estacionament regulat a la zona marítima fins a les vies del ferrocarril per tal de regular l’impacte sobre la mobilitat d’aquesta part del municipi, donar solucions a la manca d’estacionament i a l’ocupació dels carrers pels vehicles de forma creixent i insostenible.

 

El sistema d’aparcament regulat, temporal i de pagament, possibilita, mitjançant la instal·lació de parquímetres a determinades zones del municipi, una major rotació en l’estacionament dels vehicles i una reducció del nombre que resta aparcat durant un període llarg de temps, afavorint la dinamització del comerç i la restauració  i una gestió més equitativa de la mobilitat.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023