L’Ajuntament inicia el tràmit d’aprovació definitiva del mapa acústic de la vila i la nova ordenança de sorolls

18 de novembre de 2020


El ple de novembre tira endavant l’alineació de la vorera del carrer de Sant Antoni i el calendari fiscal de 2021El ple de l’Ajuntament de Cubelles ha aprovat en primera instància el mapa de capacitat acústica de la vila, així com la nova ordenança de sorolls i vibracions que haurà de regular-ne el seu desplegament. Segons el document, el municipi es divideix en tres zones en funció de la seva sensibilitat acústica: alta, moderada i baixa. El redactat ha anat a càrrec de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat i preveu les especificitats d’actes culturals i tradicionals arrelats al municipi, com la Festa Major, el carnaval i la revetlla de Sant Joan, entre d’altres. El portaveu de Ciutadans, Manuel Martínez, tot i donar suport al text, va reclamar que es fes un estudi de detall de la zona confrontada a la via del tren així com dels entorns de les escoles i centres educatius. Tant l’enginyer municipal com el regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, van assenyalar que ara s’obrirà un període d’al·legacions on es podran presentar esmenes i propostes de millora. El punt va tirar endavant amb l’única abstenció del PSC.

 

La sessió ordinària corresponent al mes de novembre, que va tenir lloc de manera telemàtica, també va aprovar l’alineació de la vorera del carrer de Sant Antoni, més concretament al tram delimitat per la masia de ca l’Aleix. El punt, que va comptar amb el suport del govern i la CUP; l’abstenció de Junts per Cubelles i PSC, i l’oposició de Ciutadans, preveu l’assimilació de la vorada a la de la resta de la via, així com la seva ampliació i l’adaptació per al pas de persones amb mobilitat reduïda. El portaveu de la formació taronja, Manuel Martínez, va justificar el seu vot contrari al·legant que el projecte global inclou la construcció de diversos habitatges i l’habilitació de la masia com a hotel rural “quan encara no està resolt el tema d’inundacions al sector contigu de Bardají”.

 

A la part resolutiva del ple, també es va aprovar el calendari fiscal de l’exercici vinent, amb l’única abstenció de Ciutadans, així com els manifests pel Dia Universal dels Infants i el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, tots dos punts per unanimitat.

Tres mocions aprovades i quatre rebutjades

Pel que fa a les mocions, el ple de Cubelles va aprovar una proposta de creació d’una mesa integrada per agents socials, econòmics i institucionals que coordini i lideri la reindustrialització del Penedès, amb l’única abstenció de Ciutadans; l’adhesió a la petició dels consells comarcals de Catalunya perquè l’esport sigui considerat bé essencial, també amb l’abstenció dels taronges, i la petició perquè els col·lectius de la comunitat educativa puguin participar de la decisió d’instauració de la jornada contínua, per unanimitat.

 

Per contra, es va rebutjar una moció presentada pel PSC on es demanava ajuts a fons perdut a la Generalitat per als restauradors, que va comptar amb el vot contrari del govern i la CUP en entendre que tenia una finalitat partidista i no recollia els ajuts impulsats per l’Ajuntament. També es van tirar enrere tres mocions de Ciutadans sobre mesures de seguretat als passos de vianants, qualitat de l’aigua i actuacions a la via pública, en assegurar l’equip de govern que ja s’estava actuant en el mateix sentit dels respectius redactats. En tots tres casos hi van votar a favor Ciutadans, Junts per Cubelles i PSC i s’hi van oposar UC, ERC, CECP i la CUP.


  • Instant del ple telemàtic
  • Assistents al ple de novembre de 2020
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023