Els veïns i veïnes de Cubelles presenten 61 propostes per als Pressupostos Participatius 2020-2021

15 de juliol de 2020


El procés encara la seva segona fase, que consistirà en la valoració dels projectes per part dels serveis tècnics municipalsAquest mes de juny ha finalitzat la recollida de propostes ciutadanes del Pressupost Participatiu 2020-2021 impulsat per l’Ajuntament de Cubelles a través de la regidoria de Participació Ciutadana. El Consistori posa a disposició de la població per aquesta convocatòria una partida de 150.000€ del pressupost municipal d’inversions de l’exercici 2020, i el mateix import per l’exercici 2021, per tal que els veïns i veïnes decideixin a quins projectes els volen destinar.

 

Durant el període de presentació els veïns i veïnes han realitzat un total de 61 propostes; una xifra que segons el regidor Jacob Capardon, “ens encoratja a seguir apostant per projectes com aquest que suposen un vertader apoderament dels nostres veïns, dotant-los d’eines que permetin i facilitin implicar-se en la definició del municipi”. En aquest sentit, Capardon agraeix la implicació de tots els vilatans que han pres part d’aquesta primera fase i emplaça a la població a seguir sent partícip del projecte.

D’acord amb el que estableixen les bases, la taula Ciutadana de seguiment, convocada pel 19 de març i ajornada a causa de l’alerta sanitària de la covid-19,  es va reunir per videoconferència el passat dia 22 de juny, per fer seguiment del procés participatiu. Aquest òrgan està format per representants del Consistori, govern municipal i oposició, i tècnics municipals, per una banda, i representants d’entitats municipals, en una mostra representativa de la ciutadania, i persones que participen a títol individual, per l’altra.

Propostes 'online'

En la fase de presentació de propostes cada persona podia presentar un màxim de tres iniciatives i aquestes es podien fer arribar a través del formulari online que el consistori havia habilitat al web o per mitjà de la butlleta que es trobava en els díptics. 

 

Els projectes presentats per la ciutadania havien de complir els següent requisits per a poder ser admesos: ser de competència municipal; ser actuacions referents a inversions; ser sostenibles, que les despeses de manteniment futures de l’actuació siguin assumides i que no suposin contractació de nou personal; ser respectuoses amb criteris d’inclusió social, equitat i drets humans; donar resposta a una necessitat concreta i suposar un benefici públic, no un benefici privat; no contradir els plans municipals aprovats i complir la normativa vigent; i ser avaluables econòmicament i no superar la partida destinada al procés participatiu, 150.000€.

Valoració econòmica i votació

Ara, un cop finalitzat el període de presentació de propostes, la comissió de coordinació dels Pressupostos Participatius duu a terme un filtratge tècnic del llistat d’actuacions per tal d’identificar aquelles que estan repetides i/o aquelles que requereixin d’aclariments per part de les persones proposants. En aquests casos, des de la regidoria de Participació Ciutadana es contactarà amb aquestes persones per tal d’aclarir els possibles dubtes i poder així millorar les propostes. La comissió tècnica es va reunir telemàticament el passat 1 de juliol i es preveu que la valoració finalitzi el 29 de juliol.

 

Posteriorment, la comissió tècnica dels Pressupostos Participatius calcularà el cost aproximat de cadascuna de les propostes que s’hagin considerat vàlides tècnicament, i els resultats de la valoració es publicaran al web municipal. Finalment, les propostes vàlides passaran a la fase de votació, on hi podran prendre part tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats a Cubelles i es preveu que es desenvolupi durant els mesos d'agost i setembre de 2020. 

 

Tota la informació sobre la convocatòria de Pressupostos Participatius 2020-2021 la podeu consultar a través del següent enllaç.

 


  • Imatge genèrica dels pressupostos participatius
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023