L’Ajuntament ha rebut 184 sol·licituds per als ajuts al lloguer comercial i de l’habitatge habitual

11 de juny de 2020


Les regidories de Comerç i Benestar Social esperen completar aquesta setmana l’avaluació de totes les peticionsLa convocatòria d’ajuts al pagament del lloguer comercial i de l’habitatge habitual, que va finalitzar el 3 de juny, s’ha tancat amb un total de 184 sol·licituds, de les quals 128 corresponen a ajuts pel lloguer comercial i 56 per a l’habitatge habitual. El personal de les regidories de Comerç i Benestar Social està ultimant la revisió de la documentacióque podria estar completada al llarg d’aquesta setmana, per poder iniciar el procés d’abonament dels ajuts.

 

La regidoria de Comerç ja ha analitzat la documentació de 62 de les 128 sol·licituds rebudes (48,44%). D’aquestes, en cas que la documentació requerida a les bases fos correcta, suposaria una col·laboració de més de 28.000€. De les peticions analitzades, la majoria (59) corresponen a ajuts per tancament de l’activitat comercial, mentre que les peticions per reducció dels ingressos són només 3. De l’anàlisi d’aquesta primera meitat de les peticions, un 30,65% presenten mancances en la documentació, que ha estat requerida als seus titulars i que no poden ser resoltes fins que aquests l’aportin dins del termini legal establert de 10 dies hàbils. Tot i els expedients que estan en procés d’anàlisi (51,56%) i en procés de revisió (30,56%), els tècnics de la regidoria confien en què la partida de 80.000€ destinada pel Govern municipal per a la reactivació del teixit comercial de la vila serà suficient per cobrir les demandes.

 

Per la seva banda, la regidoria de Benestar Social ha rebut dins del termini 56 sol·licituds d'ajuts al pagament del lloguer de l’habitatge habitual. El personal de la regidoria ja ha revisat tota la documentació de les peticions i ha demanat la que manca als sol·licitants, per poder valorar-les econòmicament d'acord amb les bases. Un cop completada aquesta fase del procediment, la regidoria de Benestar Social cobrirà totes les sol.licituds presentades que compleixin requisits amb aquesta partida de 40.000€, una dotació ajustada a la realitat que ha generat aquesta crisi.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023