L'Ajuntament mobilitza més de 200.000€ en ajuts directes a autònoms, empreses i famílies

16 d'abril de 2020


La mesura, de nova creació, permetrà subvencionar l'arrendament de locals de negocis sense activitat per l'emergència sanitària, fomentar la contractació de nous treballadors i contribuir al pagament del lloguer de persones que han perdut la feinaL’Ajuntament de Cubelles ha aprovat la creació d'una línia de 200.000 euros d’ajudes directes a les famíliesPIMEs i autònoms del municipi que han vist frenada en sec la seva activitat econòmica i els seus ingressos a causa del confinament i l’estat d’alarma. La decisió s’ha pres aquest dimecres en Junta de Govern de Treball amb l’objectiu de dinamitzar el teixit productiu local mitjançant, preferentment, la subvenció de part del pagament del lloguer de negocis i comerços que no han pogut obrir les seves portes per l’emergència sanitària, i incentivant la contractació de nou personal. De manera desglossada, el govern hi destinarà 80.000 euros per a la subvenció de la renda de locals comercials80.000 euros més per al foment de la contractació, i 40.000 euros en ajuts per satisfer la quota de lloguer dels habitatges de famílies que s'han vist abocades a l'atur a causa de la pandèmia.  

 

Segons que ha acordat el govern, la partida econòmica per cobrir el gruix de la despesa sortirà del pressupost de les principals festes populars, que no es duran a terme seguint les recomanacions dels experts en salut, que aconsellen que no s’organitzi cap acte que aplegui grans aglomeracions de públic, com a mínim fins a finals de tardor.    

 

En breues coneixeran els requisits exactes per poder-se acollir a les ajudes aprovades per l’equip de govern. Al mateix temps, a més, s’estan estudiant altres mesures afegides per dinamitzar l’economia local, alhora que s’ha acordat reforçar l’àrea de Benestar social que, arran de la pandèmia, ha incrementat substancialment el seu volum de serveis i d’actuacions.  

 

Finalment, des de l'Ajuntament de Cubelles s'exigeix, un cop més, que es doti els municipis de més eines per combatre els efectes de la pandèmia mitjançant la flexibilització de les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària, i l'anul·lació de les mesures que encara resten de la LRSAL i que limiten la seva autonomia local.  


  • Comerços de diversa tipologia tancats
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023