L’exemple del cabal ecològic del Foix, aquest divendres

16 de juliol de 2018


La jornada tècnica, organitzada Grup de Treball de Custòdia Fluvial, finalitzarà a la desembocadura del riu FoixSota el títol Implementació de cabals ambientals a Catalunya. L'exemple del Foix, aquest divendres se celebra una sortida tècnica que tindrà com a punt neuràlgic el municipi de Cubelles. La sessió és oberta i gratuïta, però cal inscripció prèvia a fluvial@custodiaterritori.org.

 

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, actuarà com a amfitrió d’una jornada que arrencarà al aparcament del centre de jardineria Jardiland a les 9h. Des d’allà es farà una primera a l’embassament del Foix, on de la mà de tècnics i gestors de l’ACA s’explicarà com es gestionen els recursos hídrics mitjançant grans infraestructures hidràuliques i s’abordarà la implantació dels cabals ambientals al riu. Tècnics de l'ACA explicaran els plans previstos per a la conca del Foix, les perspectives de futur, i també algun altre exemple del què s'està fent en altres conques per a la millora ecològica dels rius. 

 

Cap a les 12.15h. és previst arribar a l'Espai Natural del Foix, on es donarà a conèixer l’experiència de l’Ajuntament de Cubelles, que mitjançant un pla de gestió, vol ordenar els usos a la desembocadura del riu i hem realitzat diferents actuacions de restauració a l'espai. Aron Marcos, de la consultora Ecoconsultors, que està redactant el pla de gestió, i el mateix Josep Maria Hugué faran una explicació de les accions projectades per compatibilitzar conservació i usos recreatius en zones sota forta pressió antròpica.

 

La sessió tècnica està organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Fluvial, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de l'Aigua, l’Ajuntament de Cubelles i Green Solutions, i el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.


PROGRAMA (consultar programa complert)

09:00 - Trobada de participants, presentació de la jornada i organizació de la logística. 

09:30 - Visita a la presa de l'embassament del Foix a Castellet i Gornal. Allí el Sr. Carlos Barbero Lartigau (Cap del Departament d'Infraestructura de Control i Regulació de l'ACA) ens explicarà el funcionament general de la infraestructura hidràulica i la seva explotació en matèria de gestió dels recursos hídrics.

10:30 - Visita al tram de riu aigües avall de la presa del Foix, amb Evelyn Garcia, Carolina Solà i Mònica Bardina (Tècniques del Departament de Control de Qualitat de les Aigües de l'ACA).

12:15 - Visita a la desembocadura del riu Foix amb el Sr. Aron Marcos Fernández de la consultoria ambiental Ecoconsultors (redactora del Pla de gestió de l'espai) i el Sr. Josep Maria Hugué (Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cubelles).

12:45 - Fi de la sortida tècnica

 

INSCRIPCIONS
La sortida és gratuïta i oberta a tothom però cal inscripció prèvia enviant un mail a fluvial@custodiaterritori.org o al telèfon 680.489.492

LLOC DE TROBADA:

Pàrquing del JARDILAND (centre de jardineria)

Carretera C-31, Km 148,4 . 08880 Cubelles

Coordenades GPS /X,Y): (388.308,60 ; 4.562.525,01)


  • Jornada tècnica Foix
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023