Cubelles rep el segell de qualitat Infoparticip@

19 de març de 2014


Noemí Cuadra rep el guardó de mans de Joana Ortega en una gala celebrada al Palau de PedralbesEl web de l’Ajuntament de Cubelles ja compta amb el segell de qualitat Infoparticip@, un guardó que han atorgat els investigadors del Mapa Infoparticip@ que avaluen la qualitat i la transparència de la comunicació pública dels consistoris a través dels seus webs municipals.

 

El passat 18 de març la regidora de Comunicació, Premsa i Informàtica, Noemí Cuadra, va rebre el diploma acreditatiu del guardó de mans de la Vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona.

 

El segell Infoparticip@ reconeix al web www.cubelles.cat el compliment de més del 90% dels paràmetres establerts per a municipis de 10.001 a 50.000 habitants. Concretament Cubelles ha assolit el 90,24% dels indicadors requerits i és un dels 48 municipis totals que han rebut el guardó. Per la comarca del Garraf, també ha estat premiat amb el segell Infoparticip@ el web de Vilanova i la Geltrú, gràcies al compliment del 95%.

 

Aquesta és la primera edició del segell Infoparticip@, que s'ha creat amb la vista posada a assolir una millora de la informació publicada als webs dels ajuntaments de cara a les eleccions municipals del 2015, una informació que, segons ha analitzat el Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural, en molts casos no és suficient. El LPCCP preveu, abans d'entrar en el període electoral, convocar un altre lliurament.

 

L'acte va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona i va ser presidit per la vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, i pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho. Va comptar també amb el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i la directora del Laboratori de Periodisme i Comunicació per la Ciutadania Plural de la UAB, Amparo Moreno, a més a més d'alcaldes, alcaldesses i altres representants dels ajuntaments distingits, i autoritats de l'administració de la Generalitat.

 

El Mapa Infoparticip@ és un producte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, resultat d'haver desenvolupat i validat en 2012 el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya. A partir de 2013, s'ha ampliat l'equip del LPCCP de la UAB amb equips d’investigació i col·laboradors de 8 universitats més: Universitat de Girona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic, Universidad de Málaga, Universidad San Jorge (Aragó), Universidad de La Laguna (Canàries), Universidad de Santiago de Compostela (Galícia) i la Universidad rey Juan Carlos (Madrid). Això permet avaluar els municipis d'altres 5 comunitats autònomes  a més de Catalunya com són Andalusia, Aragó, Canàries, Galícia i Madrid, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023